Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Microsoft en Amazon werken samen aan virtuele assistenten

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2017, 15:21 CategorieAccessoires

Microsoft en Amazon gaan elkaars virtuele assistenten samen laten werken. Dit jaar nog zullen Alexa en Cortana elkaar kunnen oproepen. In de toekomst hebben de twee techgiganten zelfs grotere samenwerkingsplannen.

Cortana en Alexa samen

Als eerste ligt de focus op directe communicatie tussen de twee virtuele assistenten. Zo zou je bijvoorbeeld Cortana op kunnen starten via Alexa en andersom. Op de lange termijn willen Microsoft en Amazon dat de twee elkaar gaan aanvullen. Amazon geeft als voorbeeld de manier waarop Outlook integreert met Cortana. Het is de bedoeling dat gebruikers in de toekomst via Alexa dezelfde vragen beantwoord kunnen krijgen als via Cortana.

Google en Apple

Ook staan de ceo’s van Microsoft en Amazon open voor een samenwerking met Google en Apple, zodat alle grote virtuele assistenten in de toekomst samen kunnen opereren. Momenteel is Alexa de meestgebruikte assistent. Cortana is op het moment alleen verwerkt in Windows 10 apparaten, maar komt in te toekomst ook naar speakers van andere fabrikanten. Het is nog niet bekend hoe deze samenwerking er precies uit zal komen te zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.