Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nest lanceert goedkopere Thermostat E met nieuw design

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2017, 9:03 CategorieEnergie

Nest heeft vandaag een nieuwe, slimme thermostaat aangekondigd. Het Amerikaanse bedrijf komt met de Thermostat E, een goedkopere versie van de originele Thermostat. Het nieuwe model komt met een nieuw design en beschikt over nagenoeg alle functies van het duurdere model.

Nest Thermostat E

De Nest Thermostat E is met name qua uiterlijk een heel ander apparaat dan het originele model. De thermostaat verliest de zilverkleurige ring met het zwarte scherm en krijgt daarvoor in de plaats een wat saaier, wit design. Het saaiere design zorgt er echter ook voor dat de thermostaat aan de muur minder opvalt. En dat is ook juist het doel van de Thermostat E; een gadget die je ophangt en daarna zijn werk doet zonder dat hij opvalt. Nest wil hiermee een nog groter deel van de markt veroveren.

Het display zelf is verborgen achter matglas waardoor ook de helderheid wat afneemt. In plaats van gedetailleerde teksten en uitgebreide menu’s komt het nieuwe model met een simpele interface die bestaat uit steekwoorden en grote cijfers.

Het gebruik van de Thermostat E is vergelijkbaar met het gebruik van de originele Thermostat. Het apparaat wordt gekoppeld aan het internet en communiceert middels een adapter met je cv-ketel. De bediening vindt plaats via de Nest smartphone-app. Ook dit model kijkt naar de aanwezigheid of afwezigheid van het gezin en past hier de temperatuur op aan, en bovendien leert de thermostaat van je gebruik. Uiteindelijk moet dit volgens Nest voor 12 tot 15 procent minder energieverbruik zorgen.

Toch is er één feature van de originele Thermostat waarover de nieuwe Thermostat E niet beschikt, al is het de vraag of je daar wakker van moet liggen. Het nieuwe model beschikt namelijk niet over een sensor waarmee het display geactiveerd wordt zodra je er (op afstand) voorbij loopt. Het display toont dan de huidige temperatuur, maar daarvoor moet je nu dus zelf het apparaat aanraken. Daarbij is de Thermostat E compatibel met minder verwarmings- en koelingssystemen, al gaat het volgens Nest vooral om premium en dure systemen die nu uitgesloten zijn. In 85 procent van de huizen zou de Thermostat E moeten werken.

Prijs en beschikbaarheid

De Nest Thermostat E krijgt in de VS een prijs van 169 dollar mee, waar de originele Thermostat te koop zal blijven voor 249 dollar. Wanneer het nieuwe model naar Nederland komt is nog niet bekend.


€ 179,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 179,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 194,99

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.