Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Privacybeleid van Sonos hint naar een slimme speaker van de fabrikant

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2017, 9:59 CategorieBediening

Sonos heeft er officieel nog niets over bekendgemaakt, maar in het privacybeleid van de fabrikant staat een hint naar een spraakgestuurde speaker. Er komen slimme speakers aan, maar hoe die eruit komen te zien is nog niet helemaal duidelijk.

Slimme speakers van Sonos onderweg

Speakerfabrikant Sonos is voornemens slimme speakers uit te brengen. Waarschijnlijk met Alexa van Amazon aan boord, waar we in Nederland helaas nog niet zo veel aan hebben. Dat het bedrijf werkt aan spraakgestuurde speakers is niet nieuw, maar er wordt nu wel naar gehint in het privacybeleid van de fabrikant. De speakers lijken dus steeds dichterbij te komen. Dit staat in het beleid:

Voice control works by your voice-enabled Sonos Product “listening” for a specific wake word. Please note that not all Sonos Products are voice-enabled.

In een statement tegenover Variety laat een vertegenwoordiger weten dat er binnenkort meer stemassistenten worden toegevoegd aan het privacybeleid, omdat sommige assistenten afwijkende voorwaarden hebben. Ondanks alle hints die het bedrijf heeft laten vallen, weten we nog altijd niet precies wat we van de speakers mogen verwachten. Er zitten geen microfoons in de huidige speakers van de fabrikant, dus we krijgen waarschijnlijk een nieuwe lading modellen (die je dus zult moeten kopen, als je de nieuwe functies wil hebben).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.