Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme apparaten met Z-Wave te bedienen met stem via Google Home

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2017, 16:04 CategorieThuisnetwerk

Z-Wave, het draadloze protocol dat speciaal voor smarthomes gemaakt is, kondigt de integratie met Google Home aan vlak voor IFA 2017. Dat betekent dat gebruikers vanaf nu hun apparaten met de standaard aan boord kunnen bedienen met de stem via de slimme speaker.

Z-Wave en Google Home

Eén van de meest bekende en populaire smarthomeprotocollen van dit moment is Z-Wave. Deze standaard is speciaal voor smarthomes gemaakt, waardoor veel fabrikanten de technologie ondersteunen. Google Home, de slimme speaker van de zoekmachinegigant, is één van de producten die dat vanaf heden doet. Door het protocol te ondersteunen zijn eigenaars van de Home in staat hun apparaten in huis gemakkelijk met de stem aan te sturen. Eerder werd er al een integratie met de Amazon Echo gerealiseerd.

Z-Wave is bedoeld voor specifieke commando’s. Deze commando’s nemen weinig data in beslag. Door op een lage frequentie te opereren, heeft het smarthomeprotocol weinig last van interferentie van bestaande netwerken, zoals de 2.4 GHz frequentie bij wifi. Een ander groot voordeel van de standaard is dat elk apparaat dat ermee overweg kan, met elk ander soort apparaat kan communiceren dat dat ook kan. Daarnaast werken oudere versies ook nog met nieuwere versies en kun je heel snel een eigen mesh-netwerk opzetten.

  • Delen:

Reacties

  1. Ruud
    18 februari, 2019 om 16:28

    Ik snap niet Waarom Google home hier wordt genoemd. Er staat in het artikel niets over een eventuele koppelmogelijkheid

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.