Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme lampen IKEA werken nu met Philips Hue

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2017, 10:02 CategorieVerlichting

IKEA wil een grote speler worden in de smarthome-markt en dat doet het bedrijf door zijn smarthome-producten compatibel te maken met diverse andere producten. Eerder kondigde het bedrijf al aan dat zijn slimme lampen in het najaar werken met Google Home, Amazon Alexa en Apple HomeKit, maar vandaag is duidelijk geworden dat de verlichting al werkt met Philips Hue.

Philips is op het gebied van slimme lampen de grootste speler, maar de Hue-producten van het bedrijf zijn niet goedkoop. Er zijn diverse fabrikanten die goedkopere oplossingen bieden en steeds meer van deze producten zijn compatibel met Hue. Ook IKEA laat vandaag weten dat de slimme lampen uit zijn assortiment werken met de slimme lampen van Philips Hue.

Het is echter geen officiële aankondiging van IKEA. Een gebruiker van Trådfri-lampen laat immers zelf op het ontwikkelaarsforum van Philips Hue weten dat zijn lampen samenwerken met de Philips Hue-bridge. Dit is sinds de installatie van firmware-versie 1.2.217. IKEA heeft hierop bevestigd dat er inderdaad bredere compatibiliteit met andere Zigbee-producten, waaronder dus Philips Hue, is toegevoegd.

Later dit jaar voert IKEA wederom een update door waarmee de slimme verlichting compatibel wordt met de spraakassistenten van Google Home, Amazon Alexa en Apple HomeKit. Ook komt het bedrijf met zijn eerste gekleurde slimme lampen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.