Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De Smalt is een slim zoutvaatje met stembediening

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2017, 14:25 CategorieKeuken

Altijd al een slim zoutvaatje willen hebben? Eentje die je met je stem kan besturen? Nou, dan hoef je niet lang meer te wachten, want binnenkort komt er de Smalt, een 199 dollar (omgerekend zo’n 168 euro) kostend zoutvaatje. Deze kun je met je stem besturen, beschikt over Bluetooth en is heel precies in te stellen.

Slim zoutvaatje: de Smalt

De Smalt is nog geen realiteit, er wordt nog geld voor opgehaald op de site Indiegogo. Geprobeerd wordt in totaal 25.000 dollar op te halen, waarvan momenteel zo’n 8.000 dollar is toegezegd door 51 donateurs. Donaties beginnen vanaf 99 dollar, waarbij je een Smalt geleverd krijgt.

Het zoutvaatje werkt precies zoals je zou verwachten van een slim apparaat. Er is een speciale smartphone-app, waarmee je kan bepalen hoeveel zout er uit het apparaat moet komen. Dat kan op meerdere manieren, door bijvoorbeeld met je telefoon op en neer te schudden. De aangegeven hoeveelheid zout komt dan terecht in een klein laatje onderaan het apparaat.

Smalt werkt met oplaadbare batterijen en kan tot vier uur meegaan. Die tijd is vooral zo beperkt doordat er speakers ingebouwd zijn, waardoor je tegelijk ook muziek kan afspelen met het slimme zoutvaatje. Ook kan je hem koppelen aan bijvoorbeeld je Amazon Echo, waardoor het zelfs met je stem te besturen is.

Gelukkig is het zoutvaatje ook zonder smartphone te gebruiken en kan je op een klein lcd scherm aangeven hoeveel zout er uit moet komen. Wat mist is overigens een molen, waarmee je dus geen grof zout kunt malen. De campagne om genoeg geld op de halen voor de Smalt duurt nog een maand, de kans lijkt dus vrij groot dat die er komt. Mocht men slagen, moet hij vanaf maart 2018 te koop zijn.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.