Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Sonos onthult op 4 oktober slimme speaker

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2017, 14:08 CategorieBediening

Sonos is rijkelijk laat op het gebied van slimme speakers. Maar het bedrijf is er eindelijk klaar voor. Slechts enkele uren nadat er een FCC-aanvraag ontdekt werd rond een slimme speaker van het merk, is nu bekend gemaakt dat het bedrijf de speaker op 4 oktober zal introduceren.

Slimme speaker Sonos

De slimme speaker, die Sonos de S13 genoemd heeft, heeft onder meer geïntegreerde stemcontrole en microfoons die werken zoals die van Amazon. Uniek is de ingebouwde ondersteuning voor meerdere stemplatformen, evenals ondersteuning voor meerdere muziekdiensten.

Die details kwamen naar voren uit de FCC-aanvraag die Sonos indiende. Veel meer is er niet bekend, al schijnt het zo te zijn dat gebruikers onder meer kunnen kiezen uit Apple’s Siri, Amazons Alexa en de Google Assistant. Dat ligt overigens ook in lijn met een recente update van Sonos aan zijn privacybeleid.

Filmvakblad Variety ontdekte eerder deze maand nog dat Sonos zijn privacybeleid aanpaste om meerdere stemassistenten te ondersteunen. Klanten die het beleid accepteren, gaan er onder meer mee akkoord dat stemgegevens doorgestuurd worden naar de servers van de partner die de digitale assistent levert.

Maar dat gaat verder, want een woordvoerder van het bedrijf vertelde: “Het [nieuwe beleid] beslaat vrijwel alles, zoals zaken waar we al over gesproken hebben, waaronder Alexa-integratie, dat op dit moment in een bètafase verkeert. Maar het beslaat ook toekomstige stemervaringen, waaronder extra stemassistenten en enige toekomstige producten met geïntegreerde microfoons.”

Het bedrijf zal op 4 oktober aanstaande zijn nieuwe speaker introduceren. Zoveel blijkt ook wel uit de uitnodiging die verstuurd is, die je hieronder kan zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.