Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Trust lanceert smart home-producten met Zigbee-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2017, 10:35 CategorieSensoren

Trust, het Nederlandse bedrijf achter de KlikAanKlikUit-oplossingen voor het slimme huis, komt met een nieuwe serie producten die communiceren via het Zigbee protocol. In het nieuwe assortiment zien we onder meer slimme lampen, schakelaars en sensoren terug.

Trust smart home-producten met Zigbee

De nieuwe smart home-producten van Trust vallen onder het KlikAanKlikUit-merk, maar dat zien we niet terug op de producten zelf en bovendien worden de reguliere KlikAanKlikUit-producten naast het nieuwe assortiment verkocht. Er zit namelijk een belangrijk verschil tussen de reguliere producten en de nieuwe smart home-producten; Zigbee.

Waar de reguliere producten werken op de 433MHz- en 868MHz-frequentiebanden, werken de Zigbee-producten van het bedrijf op de 2,4GHz-frequentieband. Daarbij maakt het gebruik van Zigbee, een groter bereik mogelijk danzkij meshing-technologie, wat betekent dat de producten zelf het signaal ook kunnen herhalen en dus het bereik kunnen vergroten. Ook is er geavanceerdere communicatie tussen de producten mogelijk. Zo kan de status van producten doorgegeven worden, bijvoorbeeld om te controleren of een lamp aan- of uitstaat. Tot slot is het mogelijk om te communiceren met Zigbee-producten van andere fabrikanten, waaronder Philips Hue.

De nieuwe serie smart home-producten van Trust is te herkennen aan de letter Z aan het begin van de productnaam, en in het assortiment zien we onder meer rgb-lampen, schakelaars en een nieuw controlestation terug. Daarbij meldt het bedrijf dat er volgende maand ook draadloze bewegings- en contactsensors uitgebracht zullen worden. Mocht je nog oudere KlikAanKlikUit-producten hebben dan zou de ICS-2000 Control Station als bridge kunnen dienen. Deze hub ondersteunt de oude en nieuwe standaarden/frequenties, en kan zo beide series aansturen.

Sommigen is het misschien al opgevallen; de producten lijken qua design wel erg veel op die van Philips Hue, maar voor zo ver wij weten is er geen samenwerking tussen de partijen. Ook qua prijs ontlopen ze elkaar niet veel. Zo moet voor een RGB-lamp van Trust iets minder dan 50 euro betaald worden en kost de afstandsbediening 23 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.