Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Velux Active sluit dakraam automatisch wanneer het begint te regenen

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2017, 12:20 CategorieBediening

Velux kondigt tijdens IFA 2017 in Berlijn de Velux Active aan: een oplossing die je dakraam dichtdoet wanneer het begint te regenen. Het systeem, dat met de nieuwste binnenklimaatsensoren werkt, kwam tot stand in samenwerking met elektronicaspecialist Netatmo.

Velux Active sluit dakraam bij eerste regendruppels

Een oplossing die je dakraam automatisch sluit zodra de eerste regendruppels vallen; dat is wat Velux met de Velux Active presenteert tijdens de persdagen van IFA 2017. Het systeem, dat met de nieuwste binnenklimaatsensoren werkt, kwam tot stand in samenwerking met elektronicaspecialist Netatmo. Dankzij gevoelige sensoren is het binnenklimaat in huis met de Active nauwkeurig te reguleren. Elektrische Velux Integra-dakramen en -zonwering gaan automatisch open en dicht bij een bepaalde lichtsterkte of temperatuur.

Ook de gewenste luchtvochtigheid en het CO2-peil van de lucht zijn instelbaar, waarmee te allen tijde een geprefereerd binnenklimaat in huis kan worden bewerkstelligt. De Velux Active met Netatmo is op wifi aan te sluiten en is te bedienen via een app op zowel iOS- als Android-apparaten. De smarthome-oplossing wordt begin 2018 op de wereldwijde consumentenmarkt geïntroduceerd. Over een exacte releasedatum voor Nederland, België en Luxemburg is nog niets bekend. Ook weten we nog niet wat de prijs van de Active wordt.

  • Delen:

Reacties

  1. Erik
    31 augustus, 2017 om 22:56

    Velux dakramen die automatisch dicht gaan als het gaat regenen, daar is niks nieuws aan… die heb ik al jaren op mijn dak liggen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.