Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Z-Wave kondigt ondersteuning POPP HUB aan door Amazon Echo

Geschreven door
Geplaatst op2 augustus 2017, 10:02 CategorieBediening

Z-Wave, ontwikkelaar van het protocol voor smart home-apparaten, kondigt aan dat de POPP HUB ondersteund zal worden door de Amazon Echo. De slimme speakers zullen apparaten verbonden met de POPP HUB kunnen bedienen aan de hand van stemcommando’s.

POPP HUB en Amazon Echo

Z-Wave is een van de populairste protocollen voor het ondersteunen van smart home-producten als rookmelders, lichten, thermostaten, rolluiken en nog veel meer. De POPP HUB is een centraal controlesysteem voor het Z-Wave plus protocol en kan zo’n 230 individuele componenten aansturen. Z-Wave werkt met een eigen netwerk, los van je eigen 2.4GHZ of 5GHZ WiFi-netwerk, om je intelligente apparaten aan te sturen. Een centraal toestel als de POPP HUB regelt de coördinatie tussen die toestellen.

Met de nieuwe ondersteuning voor Amazon Echo kan je aan de hand van Amazon’s slimme virtuele assistente, Alexa, apparaten in je huis bedienen. Door eenvoudige commando’s als “Alexa, doe het licht aan” kan je allerlei apparaten in je huis besturen die verbonden zijn met de POPP HUB. Helaas ondersteunt de Echo nog geen Nederlands.

Ook kondigt Z-Wave aan dat er verbeteringen aankomen voor de gebruiksinterface van de POPP HUB. Door uitbouw van een kit voor ontwikkelaars moeten de mogelijkheden van het apparaat sterk worden uitgebreid. Ook zullen ontwikkelaars nu skins kunnen ontwerpen wat de gebruiksinterface een nieuwe look and feel moeten opleveren. De nieuwe skins en andere software zijn beschikbaar op een nieuwe website.

Het toevoegen van apparaten als smartphones en tablets zou ook makkelijker moeten worden met een nieuwe update. Voortaan kan je apparaten namelijk koppelen aan de hand van een QR-code die je kan scannen met je toestel. Dit zou het koppelen aanzienlijk moeten versnellen.

Smart home-protocollen

Z-Wave is een populair protocol voor intelligente componenten maar veruit niet het enige. Als je meer wil weten over de verschillende protocollen kan je ons verklarend artikel hierover raadplegen. Meer informatie over smart home-producten vind je hier.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.