Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Luchtreinigers van Dyson halen geuren, allergenen en meer uit de lucht

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2017, 12:35 CategorieHuishoudelijke apparaten

De luchtreinigers van Dyson kunnen geuren, allergenen en verontreinigde deeltjes uit de lucht verwijderen. De modellen Pure Cool Link en de Hot+Cool Link verwijderen gassen én 99,95% van allerlei vieze deeltjes uit de lucht binnenshuis.

Luchtreinigers van Dyson

Luchtvervuiling binnenshuis kan soms tot vijf keer zo erg zijn als buitenshuis en dat is een probleem wanneer je bedenkt dat je tot negentig procent van de tijd binnen zit. Daarom komt fabrikant Dyson nu met twee luchtreinigers op de markt: de Pure Cool Link en de Hot+Cool Link. Deze reinigers hebben een efficiënte luchtfiltratie, mixen schone lucht in de gehele kamer en gebruiken intelligente sensoren. Door een vernieuwd filter verwijderen de luchtreinigers nu zowel gassen als 99,95% van de verontreinigende deeltjes uit de lucht binnenshuis.

De luchtreinigers van Dyson controleren, reageren en reinigen de lucht binnenshuis. In de automatische stand controleert de luchtreiniger automatisch de luchtkwaliteit in huis en past hij de luchtstroom hierop aan. Als de lucht in de kamer eenmaal verbeterd is, helpt de luchtreiniger dat zo te houden. Dankzij het nieuwe filter worden nu ook gassen en geuren binnenshuis verwijderd, zoals formaldehyde (uitgestoten door bijvoorbeeld bouw- en isolatiematerialen, verwerkte houtproducten, tabaksrook en uitlaatgassen van transport).

Maar ook benzeen (uitgestoten door bijvoorbeeld verf, lak, petroleum, lijm) en nitrogeendioxide (uitgestoten door bijvoorbeeld detergenten, rubber en schoonmaakmiddelen) worden niet overgeslagen. Gassen, geuren en de ultrafijne deeltjes zo klein als 0,1 micrometer worden door het filter uit de lucht gehaald, aldus het bedrijf.

AirMultiplier van Dyson

De Hot+Cool Link-luchtreiniger maakt gebruik van de door Dyson ontwikkelde AirMultiplier-technologie. Er wordt tot tweehonderd liter lucht per seconde door het filter getrokken – wat tot zes keer toe verdubbeld wordt door het multiplier-effect. Dit houdt in dat de technologie de luchtstroom zodanig gefocust door het filter trekt, dat het de omliggende lucht meeneemt, waardoor de luchtstroom vermenigvuldigd wordt. Gecombineerd met de Jet Focus-technologie, wordt er lucht vrijgelaten via een aerodynamische schuine zijkant, waardoor de lucht zo krachtig en breed mogelijk de ruimte in gestuurd kan worden. Hiermee wordt de schone lucht gelijkmatig in de gehele kamer verspreid.

Tegelijkertijd wordt de informatie live naar de Dyson Link-applicatie gezonden. De kwaliteit van de lucht wordt zowel binnenshuis als buitenshuis gecontroleerd. De temperatuur wordt hiernaast automatisch aangepast aan de gewenste temperatuur. Het klimaat in huis kan zo op afstand geregeld worden. Ook houdt de applicatie automatisch bij wanneer het filter vervangen dient te worden. ‘s Nachts is het mogelijk de night-time-modus aan te zetten. De machines reinigen dan de lucht op een zo zacht mogelijke stand, zodat je rustig kunt slapen.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Dyson Pure Cool Link- en Dyson Pure Hot+Cool Link-luchtreinigers zijn vanaf september 2017 te koop, zowel online als in de fysieke winkels. De Pure Hot+Cool Link-tafelluchtreinigers zijn beschikbaar in de kleuren wit, zilver plus grijs en blauw vanaf 599 euro. De Pure Cool Link-tafelluchtreinigers zijn beschikbaar in de kleuren wit, zilver plus grijs en blauw voor een prijs van 499 euro, en torenluchtreinigers voor 579 euro.


€ 399,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 399,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 449,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.