Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

FRITZ!Box doet diverse aankondigingen tijdens IFA 2017

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2017, 14:16 CategorieThuisnetwerk

Het Duitse AVM heeft tijdens IFA 2017 diverse vernieuwingen voor FRITZ!Box aangekondigd. Zo komt het bedrijf met de nieuwe FRITZ!Box 6890 LTE voor internet via het mobiele netwerk en ook nieuw zijn FRITZ!OS 6.90, de nieuwe FRITZ!Powerline 1260E en de FRITZ!App WLAN.

FRITZ!Box 6890 LTE

De nieuwe FRITZ!Box 6890 LTE biedt internet tot 300 Mbps via het mobiele netwerk (vijf LTE- en twee UMTS-frequenties). Binnen het thuisnetwerk ondersteunt deze 4×4 draadloze router Multi-User MIMO-technologie voor snelheden tot 2533 Mbps en beter bereik. Dit maakt het mogelijk om gelijktijdig op verschillende devices te streamen of te gamen. In plaats van een verbinding met het mobiele netwerk is deze nieuwe router ook direct op de DSL-connectie of op een WAN-poort van een kabel- of glasvezelmodem aan te sluiten. De router komt met vier gigabit LAN-poorten, een USB-poort voor opslagmedia, en een DECT-basisstation voor telefoons en smart-hometoepassingen. Bestaande telecomsystemen zijn aan te sluiten via de interne ISDN S₀-bus. Ook analoge telefoons, faxmachines en intercomsystemen zijn te koppelen aan de nieuwe FRITZ!Box.

FRITZ!OS 6.90

Het nieuwe FRITZ!OS 6.90 voor FRITZ!Box, FRITZ!WLAN Repeaters en FRITZ!Powerline biedt aanvullende draadloze Mesh-prestaties. Daarnaast verbetert deze versie de FRITZ!-producten op het gebied van gemak, veiligheid en stabiliteit. Mesh-networking is een nieuwe trend voor thuisnetwerken. Een Mesh-netwerk, zoals een FRITZ!-thuisnetwerk, zorgt ervoor dat er overal in huis een snel en stabiel WiFi-signaal is. De FRITZ!Box is de hub en biedt internettoegang, fungeert als een krachtig WiFi-access point en voorziet in het bouwen van een Mesh-netwerk. Gebruikers kunnen zo hun draadloze bereik vergroten met andere FRITZ!-producten. De communicatie tussen alle producten (draadloze repeaters, Powerline-adapters) is verbeterd, zodat instellingen te synchroniseren zijn en de prestaties van alle gekoppelde devices geoptimaliseerd zijn.

Een van de nieuwe features van FRITZ!OS 6.90 is een compleet overzicht van het thuisnetwerk met een Mesh-connectiediagram voor meer transparantie en gemak. Het diagram laat zien welke producten zijn verbonden met een smartphone of notebook, en hoe de kwaliteit van de verbindingen is. Nieuw is ook band-steering voor WLAN Repeaters en voor WiFi geschikte Powerlines. Hierdoor kan een draadloos device dat dual band ondersteunt, de optimale frequentie vinden binnen het 2,4 GHz- en 5 GHz-netwerk voor elke smartphone, tablet of ander device. De uitbreiding van de automatische LAN-kanaalselectie en de ‘self-healing’-functie tijdens verbindingsverlies zorgen voor een betrouwbaarder WiFi en meer dekking. Om de werking met producten van andere leveranciers te optimaliseren, is de draadloze LAN-configuratie van de FRITZ!WLAN Repeaters via de WPS-knop aangepast. De nieuwe update optimaliseert tevens de combinatie van de FRITZ!Box en DECT-telefoons van Gigaset. De releasedatum van FRITZ!OS 6.90 wordt op een later moment bekendgemaakt.

FRITZ!Powerline 1260E en FRITZ!App WLAN

De nieuwe Mesh-WiFi-mogelijkheden van FRITZ!OS 6.90 zijn al opgenomen in de nieuwe FRITZ!Powerline 1260E. Deze powerline-adapter combineert gigabit-Powerline en WiFi in één apparaat en ondersteunt 2,4- en 5 GHz-frequenties. Ook is er een extra kanaal via de elektrische bedrading van de  Powerline. Tijdens IFA presenteerde AVM een nieuwe versie van de FRITZ!App WLAN for Android. Met de nieuwe functie ‘Meet WiFi-doorvoer’ kan de gebruiker de snelheid van de connectie met een smartphone of tablet meten op verschillende plaatsen binnen het netwerk. Dataverkeer en signaalsterkte zijn realtime in te zien en de resultaten zijn te delen voor verdere analyse. Ook legt de app netwerkswitches en verbroken verbindingen vast. Wanneer je beschikt over een FRITZ!WLAN Repeater of een FRITZ!Powerline-device met WiFi-ondersteuning worden ook de roamingactiviteiten tussen de devices weergegeven. De app detecteert ook of er een Mesh-systeem is geïnstalleerd in het FRITZ!-thuisnetwerk op basis van het betreffende FRITZ!Box-model en de FRITZ!OS-versie. Als er verschillende draadloze netwerken (SSID’s) zijn binnen het thuisnetwerk, dan laat de app zien welke router of repeater (access point) welk draadloos netwerk gebruikt.

AVM introduceerde in juni 2017 de FRITZ!Box 7590 voor DSL en de FRITZ!Box 6590 Cable voor kabelaansluitingen. Beide modellen bieden hoge snelheden voor surfen, gamen en streamen. De FRITZ!Box 7590 ondersteunt 35b-supervectoring en levert tot 300 Mbps snelheden via de DSL-verbinding. Dankzij 32×8 DOCSIS 3.0 channelbonding levert de FRITZ!Box 6590 Cable snelheden tot 1,7 Gbit/s. Zo is direct hogesnelheids-dualband-WiFi met MU-MIMO beschikbaar voor verschillende mobiele devices. De nieuwste hardwarearchitectuur, gigabit LAN-snelheden, snelle USB-poorten voor opslagmedia en een compleet telefoniesysteem en DECT-basisstation voor telefonie en smart-hometoepassingen completeren deze twee nieuwe modellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.