Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Futuristische koelkast van Panasonic komt wanneer je die roept

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2017, 9:22 CategorieKeuken

Panasonic heeft een futuristische koelkast gepresenteerd tijdens IFA 2017. Het apparaat kan komen aanlopen wanneer je hem roept. Helaas is het nog altijd een concept en kan het nog jaren duren voordat het apparaat wordt uitgebracht voor je smarthome.

Wandelende koelkast van Panasonic

De keuken van de toekomst is wellicht een verplaatsbare plek, als het aan Panasonic ligt. Tijdens IFA 2017 heeft het bedrijf namelijk het concept van een wandelende koelkast gepresenteerd (met de kanttekening dat het nog – tientallen – jaren kan duren voordat het product daadwerkelijk wordt uitgebracht). Op dit moment is de koelkast in feite een koelbox bovenop een soort robotstofzuiger met een steminterface, die dus al wel reageert op je stemcommando’s en dus daadwerkelijk kan komen aan schuiven.

Met ondersteuning van LIDAR en een dieptesensor zou de koelkast in theorie kunnen zien waar die loopt en ook je huis in kaart kunnen brengen (zitten wel gevaren aan). Wanneer je de koelkast roept, dan zou die dus kunnen komen zonder onderweg bijvoorbeeld je kat omver te rijden. Het product zou het beste geschikt zijn voor mensen die slecht ter been zijn en dus komt er mogelijk ook nog een warmhoudplaat op de bovenkant, zodat eten warm vervoerd kan worden. Maar in principe kan dit wel in elke smarthome.

Voor foto’s: check Engadget.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.