Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistant komt naar de Nest Cam IQ Indoor

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2017, 9:35 CategorieVeiligheid en beveiliging

Nest heeft laten weten dat er later dit jaar een update verschijnt voor de eerder gelanceerde Nest Cam IQ Indoor, die Google Assistant zal toevoegen. Daarmee kun je de beveiligingscamera in feite omtoveren tot een soort Google Home.

Nest Cam IQ Indoor met Google Assistant

Nest brengt niet alleen nieuwe camera’s (de Nest Cam IQ Outdoor en de Nest Hello-videodeurbel) op de markt, maar biedt klanten straks ook de mogelijkheid om de Google Assistant aan de Nest Cam IQ Indoor toe te voegen. Daarmee is het de eerste beveiligingscamera met ingebouwde Google Assistant. De gratis software-update is deze winter beschikbaar voor alle bestaande en nieuwe klanten. De Google Assistant op de camera zal straks vragen kunnen beantwoorden en apparaten in huis kunnen aansturen.

Dat Nest IQ Cam Indoor deze update krijgt, is niet vreemd. Nest is onderdeel van Alphabet, net als Google, dus is het eigenlijk goed om te zien dat twee zelfstandige bedrijven van dezelfde technologie kunnen profiteren. Er zijn echter wel beperkingen. Zo is de speaker niet net zo luid of helder als op de Google Home en kun je bijvoorbeeld geen muziek afspelen. Dat kunnen we nog begrijpen. Wat we dan niet kunnen begrijpen is dat de camera zelf niet te bedienen is met de Assistant aan boord. Gelukkig kun je wel één en ander automatiseren.


€ 298,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 298,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 298,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 179,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 179,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 179,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.