Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Home kan nu ook Siri-achtige notificaties invoeren

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2017, 23:37 CategorieBediening

Google Home, de slimme speaker, krijgt wat Siri-achtige functies erbij. Google heeft het apparaat in staat gesteld om commando’s te herkennen, en gesproken afspraken in de agenda te laten zetten.

‘Maak me wakker om zes uur’

Dat kan Siri van Apple allang en de Alexa-speaker van Amazon ook. Maar Siri is voornamelijk beperkt tot de iPhone, en de Google Home is bedoeld om een heel smart home aan te sturen. De slimme speaker verstaat – vooralsnog alleen in het Engels – gesproken opdrachten waarmee je hem vertelt dat je aan iets herinnert wil worden. Bijvoorbeeld: maak me wakker om zes uur ’s ochtends om de hond uit te laten. Of: herinner me eraan dat ik morgen een cadeautje voor mijn moeders verjaardag moet kopen.

Androidtelefoon

Google Home is slim genoeg om te bepalen welke zes uur er dan wordt bedoeld, 06.00 of 18.00 uur. Dat hangt van het tijdstip af wanneer de opdracht wordt ingesproken. De notificatie wordt ook meteen naar je eigen Androidtelefoon gestuurd. Zo mis je de waarschuwing niet als je uit de buurt van de speaker bent. Overigens kan ook een iPhone of een iPad aan de Google Home worden gekoppeld.

Marshmallow

De Androidtelefoon die samenwerkt met Google Home moet voor dit alles wel lopen op een versie van Android Marshmallow of nieuwer. Dan kan de update worden doorgevoerd. In de instellingen voor de nieuwe mogelijkheid kun je aangeven of alleen jijzelf, of ook huisgenoten de Google Home gebruiken. In dat laatste geval is het mogelijk om van account te wisselen, zodat de waarschuwing niet in de verkeerde agenda of wekker terecht komt.

Engels only

Vooralsnog is de nieuwe mogelijkheid er dus alleen in het Engels, en de update wordt dan ook uitgestuurd naar gebruikers van de Google Home in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Australie en Canada. Een Franse versie is in de maak. Hoe het zit met Nederlands: dat kan waarschijnlijk nog wel even duren. Google maakt voorlopig nog geen aanstalten om Google Home hier op de markt te brengen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.