Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google zoekt mensen die Google Assistant Nederlands kunnen leren

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2017, 10:35 CategorieBediening

Google is op zoek naar mensen die de digitale assistant Google Assistant Nederlands kunnen leren, blijkt uit een vacature van het bedrijf. Wanneer de persoonlijke assistent ook daadwerkelijk Nederlands spreekt, is helaas nog niet bekendgemaakt.

Google Assistant in het Nederlands

Het ziet ernaar uit dat de Google Assistant binnen afzienbare tijd Nederlands gaat spreken. Google heeft namelijk een vacature openstaan waarin het bedrijf zoekt naar mensen die de digitale assistent de Nederlandse taal aanleren. Het gaat voor nu nog om een tekstschrijver, die de persoonlijke assistent ook een persoonlijkheid moet geven. Op Twitter zegt Google Communications Manager Rachid Finge dat er hard gewerkt wordt om de Assistant de Nederlandse taal aan te leren. Wanneer de assistent dat kan, is momenteel niet duidelijk.

Naast de Nederlandse taal, moet de tekstschrijver ook in staat zijn natuurlijke dialogen en gebruikersinteracties op te schrijven. Daarmee moet het karakter van de digitale assistent worden ontwikkeld. Grappen, easter eggs, quotes, feitjes en spelletjes moeten er ook voor gaan zorgen dat je niet constant het idee hebt met een AI te maken te hebben. Google Assistant spreekt momenteel Engels, Frans, Duits, Portugees en Japans en is al beschikbaar in Nederland, maar dan alleen in het Engels, op moderne smartphones en Android TV-televisies.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.