Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De Nest Cam IQ Outdoor is een beveiligingscamera met gezichtsherkenning

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2017, 9:27 CategorieVeiligheid en beveiliging

Nest heeft een nieuwe camera voor buiten aangekondigd: de Nest Cam IQ Outdoor. Deze camera beschikt over gezichtsherkenning. De camera is vergelijkbaar met de Nest Cam IQ Indoor: beide camera’s hebben dezelfde chipset en verbeterde wifi-mogelijkheden.

Dit is de Nest IQ Cam Outdoor

Nest heeft een beveiligingscamera voor buiten aangekondigd: de Nest IQ Cam Outdoor. Dit is een opvolger van de eerder dit jaar aangekondigde Nest Cam IQ Indoor, die is voorzien van een aantal overlappende functies, zoals dezelfde chipset en verbeterde wifi-mogelijkheden. Ook beschikt deze Outdoor-camera over gezichtsherkenning. Camera’s met gezichtsherkenning worden steeds populairder op de smarthomemarkt, maar roepen ook vaak vragen op. Want hoe zit het nou precies met je privacy en je veiligheid?

De Nest Cam IQ Outdoor is de meest waterdichte camera die het bedrijf tot nu toe op de markt heeft gebracht en beschikt over een IP66-certificaat (de oude camera had een IP65-certificaat). Ook kan de camera goed omgaan met hoge temperaturen en zou die tot vijftien keer krachtiger zijn dan haar voorganger. Verder kan de kabel naar binnen veel beter worden weggewerkt, omdat die nu achterop zit. De gezichtsherkenningstechnologie is afkomstig van moederbedrijf Google en wordt gebaseerd op FaceNet.

FaceNet is het kunstmatige intelligentie platform van Google waarmee gezichten kunnen worden herkend. De vorige iteratie van de camera kon een notificatie doorsturen wanneer er een bepaalde activiteit was gespot en was slim genoeg om te kunnen zien of het een mens was, of misschien een auto of een dier. Maar met FaceNet aan boord kan de camera ook melding maken van een bekend iemand. Deze functies zitten wel verstopt in het maandelijkse abonnement, waar je ook toegang krijgt tot de online opslagruimte voor opgenomen content.

Prijs en beschikbaarheid

De Nest Cam IQ Outdoor wordt in november gelanceerd in de Verenigde Staten, Canada en alle Europese markten waar Nest actief is. De camera is dan bij bekende winkels verkrijgbaar voor de aanbevolen verkoopprijs van 379 euro. Het abonnement kost tien dollar per maand. De originele Outdoor-camera zal nog steeds te koop zijn, voor een gereduceerde prijs.


€ 309,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 309,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 329,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 339,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 339,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 214,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 214,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 239,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.