Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nieuw slim slot van August zet flink in op accuduur en veiligheid

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2017, 9:26 CategorieVeiligheid en beveiliging

Smarthomeproductenfabrikant August heeft een aantal nieuwe producten aangekondigd, waaronder een nieuw slim slot. Ook zal er een Pro-versie verschijnen van de Doorbell Cam, voor bij de voordeur.

Nieuwe producten van August

August, een bekende smarthomeproductenfabrikant, heeft dinsdag nieuwe producten aangekondigd. Eén van die nieuwe producten is een nieuwe versie van het slimme slot van het bedrijf, de Smart Lock. Het design is opgefrist en er is nu een draaimechanisme aanwezig. Ook is de accuduur verdubbeld, ten opzichte van de vorige versie. Verder is DoorSense toegevoegd, een nieuwe sensor voor naast het slot. Die sensor kan je vertellen of je deur op dat moment geopend of gesloten is. Verder kan de Smart Lock je deur automatisch op slot doen.

Mocht je het ronde design van de oude Smart Lock mooi vinden, dan kun je straks misschien de Smart Lock Pro overwegen. Deze heeft niet alleen dat ronde design, maar intern is er ook het één en ander veranderd. Daardoor maakt het slimme slot minder lawaai dan voorheen. De Pro ondersteunt het Z-Wave Plus-protocol, waardoor je hem dus kunt aansturen vanuit een centrale hub in je smarthome. Je hebt daar wel een August Wi-Fi Bride voor nodig, maar daarna koppel je hem aan Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit.

Daarnaast is er ook een feature die momenteel exclusief getest wordt met eigenaars van de Smart Lock Pro: Active Monitoring. Gebruikers krijgen een notificatie wanneer de deur nog openstaat of wanneer er een familielid binnenkomt (daar heb je wel de eerdergenoemde DoorSense voor nodig). Je kunt straks instellen op welke tijden je een notificatie wil ontvangen, zodat je niet heel de dag wordt lastig gevallen. Weet je dat je kind rond twee uur thuiskomt, dan kun je daar de notificatietijd straks op aanpassen.

Tenslotte is er een nieuwe versie van de Doorbell Cam aangekondigd: de Doorbell Cam Pro. Deze versie heeft een bewegingssensor aan boord en schiet beelden in een hogere resolutie. Ook kan de camera, middels HindSight, een paar seconden voordat er iets gebeurt de beelden opnemen, zodat je een compleet beeld hebt van de situatie. De camera is constant beelden aan het opnemen en aan het verwijderen en kan derhalve dus een aantal seconden van tevoren nog iets laten zien, voordat er daadwerkelijk iets aan de hand was.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de producten in Nederland worden gelanceerd, is nog niet bekend. Hieronder zetten we de prijzen op een rij.

  • Smart Lock: 149 dollar
  • Smart Lock Pro met Wi-Fi Bride: 279 dollar
  • Doorbell Cam Pro: 199 dollar
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.