Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nuki Box verandert intercom in slim deurslot voor appartementsgebouwen

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2017, 12:09 CategorieVeiligheid en beveiliging

Wanneer je in een appartementsgebouw woont, dan heb je wellicht weinig aan slimme sloten — maar daar kan verandering in komen met de Nuki Box. Die kan de intercom van het gebouw omtoveren tot een slim deurslot.

Nuki Box is handig in appartementsgebouwen

De Oostenrijkse onderneming Nuki heeft maandag de Nuki Box aangekondigd. Dit is een handige accessoire voor in een appartementsgebouw. De als retrofitoplossing ontworpen box wordt van buitenaf onzichtbaar achter het paneel van de intercom van bestaande ontgrendelingssystemen gemonteerd en bedient zo het deurslot. Zonder sleutel kunnen bewoners dan het gebouw binnen wandelen. En zoals je op de meegeleverde afbeelding ziet staan, kan dat best in je voordeel uitpakken.

Maar er kleeft meer voordeel aan. Ook op afstand zou je mensen kunnen binnenlaten, zoals dienstverleners of pakketbezorgers. Eigenaars van dergelijke gebouwen zouden ook niet meer hoeven investeren in sleutels en te vervangen sloten (voor wanneer onduidelijk is wie ook alweer de sleutel heeft). De Nuki Box heeft een simkaart voor het dataverkeer en kan door een Nuki-partner achter de bestaande intercom worden gemonteerd. Daarna open je de deur via een internet- of bluetooth-verbinding met een bevoegde smartphone of Nuki Fob.

Naast de hardware biedt Nuki ook een webinterface aan waar van alles geregeld kan worden, zoals bijvoorbeeld rechten voor de mensen die wel naar binnen mogen komen. Daarna wordt betrouwbaar bijgehouden wanneer welke dienstverlener het gebouw heeft betreden. Wie zijn smartphone of Fob verliest, kan de daarmee verbonden toegangslicenties intrekken, zodat er geen sloten hoeven veranderd te worden. De Box is bovendien compatibel met Amazon Alexa, IFTTT en andere smarthome-oplossingen. Ook is er een Auto-Unlock-feature.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Nuki Box kost eenmalig 310 euro. Die prijs omvat de kosten voor de plaatsing en datatransmissie gedurende tien jaar, en vijf permanente toegangslicenties. Bewoners die enkel de Nuki-app gebruiken, betalen een vaste prijs van 39 euro per twee jaar. Dienstverleners moeten gewoon de Nuki Partner-app installeren. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.