Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Smarthub Homey ondersteunt nu ook Zigbee-producten

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2017, 22:14 CategorieThuisnetwerk

Athom heeft op dinsdag een update voor hun smarthomeplatform Homey uitgerold. Na activering van de update kan je Homey v1.5 nu ook allerlei apparaten die voorzien zijn van Zigbee aansturen.

Homey en Zigbee

Je moet daarbij vooral denken aan de slimme verlichting die al verkrijgbaar is, want dat soort producten maken inmiddels steeds vaker gebruik van Zigbee. Zo ondersteunt de Homey (als eerste smarthubplatform) de Trådfri slimme verlichtingslijn van IKEA, zonder een aparte bridge. Daarnaast is er ondersteuning voor bijvoorbeeld de Zigbee-lijn van KlikAanKlikUit, de Lightify-lampen van Osram en de verlichting van het merk INNR. Er was al vanaf de ontwikkeling van de Homey rekening gehouden met de komst van meer en meer Zigbee-producten. De optie zat dan ook al in het apparaat ingebouwd en deze maand vond Athom het tijd om hem door middel van een nieuwe update te activeren.

De Homey van Athom werd eind vorig jaar gelanceerd in Nederland. Door middel van de ronde smarthub kun je met je stem verschillende slimme apparaten in huis commando’s geven. Hij kan daarnaast ook met je telefoon aangestuurd worden. De Homey begon als een project op kickstarter, waarmee een miljoen euro binnen werd gehaald. Inmiddels is de smarthub ook (online) verkrijgbaar bij een groot aantal winkelketens. Hij kost ongeveer 300 euro. Athom beloofde vorig jaar nog meer updates voor in de toekomst, onder andere eentje met nieuwe functionaliteiten op het gebied van het afspelen van muziek.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.