Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Tado presenteert zijn nieuwe generatie software voor klimaatcontrole

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2017, 8:59 CategorieEnergie

Tado presenteert tijdens IFA 2017 zijn nieuwste generatie software voor klimaatbeheersing in het slimme huis. De nieuwe software gaat verder dan klimaatcontrole, aldus de fabrikant.

Tado verbetert software voor meer energiebesparing

De app voor Tado-gebruikers wordt met de update een stuk uitgebreider, met vier belangrijke nieuwe functies;

  • Open Raam Detectie: Plotse verandering in temperatuur en luchtvochtigheid wanneer een raam geopend is, worden gedetecteerd door de Tado Open Raam Detectie die de verwarming automatisch uitschakelt om geen energie te verspillen.
  • Herstelserviceknop: Met één knopdruk kunnen gebruikers bij problemen met hun verwarming of airconditioningssystemen een herstelservice in hun buurt aanvragen (nog niet beschikbaar in Nederland).
  • Locatiegebaseerde sturing (Geofencing): Dit zorgt ervoor dat de verwarming automatisch omlaag geregeld wordt wanneer de laatste persoon het huis verlaat en dat het reeds comfortabel warm is wanneer de eerste persoon terugkomt. Bovendien kun je de geofencing radius aanpassen die ervoor zorgt dat Tado naar de thuismodus schakelt.
  • Sturing via weersvoorspelling: Wanneer er zonneschijn voorspeld wordt, zal het systeem de verwarming verlagen om de zonnewinst te benutten en vermijdt zo de oververhitting voor een hogere efficiëntie en comfortabel thuis. Het nieuwe klimaatrapport visualiseert nu deze effecten.

Vanaf vandaag, hebben Tado-klanten ook toegang tot een nieuw Energiebesparingsrapport, hetgeen je op een maandelijkse basis toont hoeveel energie het systeem bespaard heeft. Bijvoorbeeld “In de laatste maand heb je 29% bespaard op jouw verwarmingskosten”. Het gaat zelfs in meer detail door het visualiseren van de activiteiten van de assistent zoals de gecummuleerde geofencing afwezigheidsmodus, de impact van Weerintegratie en hoe vaak een open raam gedetecteerd werd.

Ook nieuw is dat Tado compatibiliteit met Amazon Alexa, Apple HomeKit en Google Assistant biedt. Hierdoor kunnen alledrie de grote platformen nu met de producten van het bedrijf gebruikt worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.