Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De beste smart-apps

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2017, 11:53 CategorieGesponsord

Van beveiliging tot klimaat tot entertainment: er is tegenwoordig voor alles in huis een app. Zo kun je vanaf een afstandje de boel besturen, of je nu weg bent of thuis. Met 800.000 apps op de markt is het lastig het kaf van het koren te scheiden. We verzamelden onze favorieten voor je.

SmartThings (iOS)

SmartThings maakt van je smartphone een afstandsbediening! Je sluit verschillende sensoren en apparaten op het SmartThings-platform aan. Die sensoren kun je trouwens voor $ 300 ook aanschaffen. Je sluit ze vervolgens aan op je apparaten – of dat nu een koffiezetapparaat of garagedeur is – en bedient ze vervolgens eenvoudig vanaf je iPhone.

De technologie is open, wat betekent dat je elk compatibel apparaat kunt kiezen om aan je systeem toe te voegen en het aan elke app kunt koppelen (SmartThings suggereert zelfs de populairste apps voor je apparaat). Eenmaal verbonden, kunnen SmartThings-apparaten je vertellen of er thuis een probleem is – zoals de oven die aan bleef – en kun je het probleem op afstand oplossen. Bovenal kunnen deze SmartThings met elkaar praten en een stroom van informatie van apparaat tot apparaat creëren. Wanneer apparaten met elkaar beginnen te praten, zijn de mogelijkheden eindeloos!

Wanneer er bijvoorbeeld een deur open is, past de AC zich aan, zodat je geen energie verspilt en oeps-momenten verleden tijd zijn. De SmartThings app voor de iPhone trekt andere apps door naar zijn eigen grafische gebruikersinterface, waardoor apps voor domotica worden geconsolideerd, wat betekent dat je niet meerdere apps hoeft te openen om verschillende subsystemen in je huis te besturen. De technologie is nu erg populair, dus er is een wachtlijst voor.

Ninja Blocks

Net als SmartThings valt Ninja Blocks onder de categorie Internet of Things en ook deze gaan als warme broodjes over de toonbank. Ninja Blocks zijn kleine cloud-enabled computers die input ontvangen van een sensor en daarop kunnen reageren. Jij hebt hier de leiding door de de Ninja Rules Engine, waarmee je je eigen apps maakt voor je huis, zonder enige programmeerkennis. De Ninja-starterkit kost $ 199,- met extra sensoren van $ 5- tot $ 15. Dit is de ultieme app voor de DIYer: een die je zelf maakt.

WeMo

BelMets WeMo is een handig klein apparaat dat alles wat je in de muur kunt stoppen, omzet in een slim apparaat. WeMo woont op je iPhone of Android via de WeMo-app. Ben je vergeten de krultang uit te zetten? Controleer je smartphone en schakel hem uit op weg naar je werk. Je kunt zelfs je apparaten of andere apparaten op een schema zetten: word wakker met een nieuw kopje door je koffiezetapparaat aan te sluiten op een WeMo-switch en stel deze in om 7 uur ’s morgens aan te gaan. Een van de coolste dingen van WeMo is dat je zoveel mogelijk kunt automatiseren of zo weinig als je wilt. Eén schakelaar en bewegingssensor zetten je slechts $ 80 terug.

Savant TrueControl (Free, iOS)

Savant was het eerste huisautomatiseringsbedrijf dat zijn volledige platform op het besturingssysteem van Apple bouwde, wat betekent dat het ongelooflijk eenvoudig te gebruiken is, met het vertrouwde uiterlijk van de gebruikersinterfaces van Apple. De TrueControl-app van Savant werkt samen met een Savant-domoticasysteem voor tweeweg-regeling waarbij een Apple-apparaat (je iPad) met een andere spreekt (je Savant-versnelling), waardoor de bediening eenvoudig en snel verloopt. Toegang op afstand is een gegeven, aangezien dit besturingssysteem is gemaakt voor de iPhone en iPad en werkt via een Wi-Fi- of mobiel netwerk, of je nu thuis of afwezig bent.

In tegenstelling tot andere bedrijven voor domotica die de grafische gebruikersinterface te weinig of te ingewikkeld maken, biedt Savants TrueControl je de mogelijkheid om achtergronden, pictogrammen, besturingscategorieën en kanaalfavorieten te wijzigen.

Control4 MyHome

Je hele huis is niet verder dan je hand met de Control4 MyHome-app ingeschakeld met 4Sight, waarmee je een volledig beveiligde 3G/4G-verbinding hebt met de verlichting, beveiliging, energie, comfort en entertainmentsystemen van je huis via je Android, iPhone of iPad. Het systeem van Control4 gaat verder dan het beheer van alleen licht en beveiliging om de controle en bewaking van het hele huis te integreren. Je kunt bijvoorbeeld consoles op afstand afsluiten als je ziet dat je kind videogames speelt in plaats van zijn of haar huiswerk te doen terwijl je nog op het werk bent. Hoewel de technologie complex is, is de bediening eenvoudig dankzij de intuïtieve gebruikersinterface van Control4.

Dit artikel is tot stand gekomen in opdracht van UnitedConsumers GSM.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.