Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistant voegt ruim 50 activiteiten voor kinderen toe

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2017, 22:24 CategorieNieuws

Google voegt een heleboel nieuwe spelletjes en activiteiten toe aan Google Assistant. Op die manier moet Google Assistant ook kleine kinderen bezig kunnen houden.

Google Assistant voor kinderen

De update werd vorige maand aangekondigd als een van de vele nieuwe functies die naar Google Assistant gaan komen. Hij bevat meer dan 50 spelletjes, activiteiten en verhaaltjes voor kinderen. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan bepaalde vormen van tikkertje, de stoelendans en allerlei (trivia)spelletjes die te maken hebben met films van Disney. Google gaat daarbij zelfs een partnerschap aan met Disney, waardoor de stemmen van populaire personages als Lightning McQueen uit de Cars-films en Micky Mouse vanuit Google Assistant te horen zullen zijn. Maar Google Assistant kan bijvoorbeeld ook sprookjes aan kinderen voorlezen met zijn eigen stem.

Google voegt ook stemidentificatie voor kinderen toe, zodat ze bepaalde spelletjes in hun eentje weer (verder) kunnen spelen. Volgens Google is Google Assistant nu nog beter in het herkennen van stemmen van kinderen. Net als bij volwassenen moet Google Assistant de stemmen van kinderen nu nog beter kunnen onderscheiden, zodat er voor elk kind op maat gemaakte reacties gebruikt kunnen worden. Daarvoor hebben de kinderen wel een Family Link-account nodig, waarbij er nadrukkelijke toestemming van de ouders nodig is.

De nieuwe spelletjes moeten makkelijk en simpel vertier bieden aan jonge kinderen. Eerder voegde Google al een functie toe waarbij Google Assistant bijvoorbeeld moppen kan vertellen om kinderen te vermaken. Amazon laat momenteel een aantal derde partijen werken aan op kinderen gerichte functies voor Alexa, maar Google voegt deze functies zelf rechtstreeks toe aan Google Assistant. De ruim 50 spelletjes werken in combinatie met Google Home en Android.

Wanneer Google Assistant / Google Home naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.