Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Google Home krijgt variant met een scherm’

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2017, 23:43 CategorieBediening

Google schijnt te werken aan een versie van de slimme Google Home-speaker met een scherm. Daarmee zou Google in de voetsporen treden van Amazon, dat onlangs de Amazon Echo Show presenteerde.

Quartz

De huidige line-up van de speakers van Google Home heeft geen schermen. Volgens een recent bericht draagt de nieuwe Google Home de werktitel Quartz en is een verwijzing naar het nieuwe apparaat in de laatste versie van de Google-app te vinden, als je goed kijkt.

YouTube

De verwijzingen vermeldden ook YouTube en de woorden ‘video’ en ‘browser’. Die zaken kunnen alleen met een scherm worden bekeken, dus de conclusie dat er een Google Home met eens scherm aankomt, ligt dan voor de hand.

Amazon Echo Show

De Amazon Echo Show is al zo’n apparaat dat niet alleen met een speaker en een microfoon, maar ook met een scherm het hele smart home aanstuurt. Overigens kan op de Amazon Echo Show niet meer naar YouTube worden gekeken, nadat Amazon tegen de zin van Google in de mogelijkheid had geschrapt dat filmpjes automatisch worden gevolgd door een andere. Voorts gooide Google de deur dicht voor gebruikers van deze slimme speaker van de concurrent, door niet langer toe te laten dat zij zich abonneren op YouTube-kanalen via de Echo-speaker.

Spraakopdrachten

De huidige Google Home-speakers kunnen al een hoop. Via gesproken opdrachten kunnen alle ‘slimme’  onderdelen van het huis worden bediend door alleen maar iets tegen de Google Home te zeggen. Een scherm zou deze functie nog meer uitbreiden.

Wanneer de Google Home met scherm op de markt komt, is nog onbekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.