Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Touch-paneel Google Home Mini verwijderd, zodat speaker niet meeluistert

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2017, 10:08 CategorieBediening

Google heeft laten weten dat de Google Home Mini wordt ontdaan van haar touch-paneel, zodat de speaker niet constant blijft meeluisteren. Eerder dook namelijk een probleem op dat ervoor zorgde dat de speaker alles opnam wat er werd gezegd.

Geen touch-paneel voor Google Home Mini meer

Google heeft besloten om het touch-paneel op de Google Home Mini te verwijderen. Dit touch-paneel stelde gebruikers in staat de Google Assistant te activeren en de muziek te bedienen. Maar dat paneel bleek ook een aanraking te registreren, zonder dat iemand het aanraakte, waardoor de speaker ongeoorloofd alles opnam wat het hoorde. Gebruikers werden 24/7 bespioneerd door het apparaat. Gelukkig was het apparaat nog niet te koop, maar enkele journalisten hebben de kleine, slimme speaker al wel op de kast staan.

Die ontdekten het probleem dan ook, waarna Google snel reageerde en middels een software-update ervoor zorgde dat het touch-paneel onbruikbaar werd. Zo kan de speaker dus ook geen aanraking registreren en dingen opnemen, zonder dat daar duidelijk een commando voor gegeven is. Wel hoopte men dat de functionaliteit nog wel terug te brengen zou zijn, maar nu lijkt het erop dat dit niet meer zal gebeuren. Een groot verlies is dit gelukkig niet, maar het is ook niet geweldig voor Google dat dit soort nieuws vlak voor lancering naar buiten komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.