Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Home-speaker kan helpen je smartphone terug te vinden

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2017, 9:21 CategorieBediening

Google heeft een functie uitgerold voor de Google Home-speaker, waarmee je gemakkelijk je smartphone kunt terugvinden in huis. Wanneer je heel veel smartphones op je account hebt staan, dan kan de slimme speaker er toch wat moeite mee hebben.

Google Home vindt smartphones terug

Je kent het wel. Je bent druk in huis en legt even ergens je smartphone neer. Vervolgens ben je hem kwijt en heb je geen idee waar je nog kunt zoeken naar dat ding. Straks – en dan bedoelen we wanneer Google Home eindelijk naar Nederland komt – kan de slimme speaker van Google uitkomst bieden, aangezien de zoekmachinegigant een nieuwe functie heeft uitgerold. Je kunt namelijk vragen aan het apparaat of het je smartphone kan terugvinden. Vraag je hierom, dan zal de Home je smartphone veel geluid laten produceren.

Dat werkt ook wanneer je telefoon in de niet-storen-modus staat, zoals de redactie van het Amerikaanse Android Police laat zien in een video. Mocht je meer dan één apparaat hebben (als recensent van smartphones kan dat nog wel eens voorkomen), dan zal de Google Home door de lijst met apparaten gaan. Vooralsnog lijkt de speaker toch wat eerder te stoppen dan je zou verwachten, maar wellicht is dit een kleine kink in de kabel. Desondanks zal dit een handige feature zijn voor de meeste mensen met één smartphone.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.