Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Wifi vanaf vandaag te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2017, 9:00 CategorieThuisnetwerk

Google heeft laten weten dat de Google Wifi vanaf vandaag te koop is in Nederland. Los, maar ook in een pakket van in totaal drie stuks. Met een Wifi is het mogelijk het wifi-netwerk in huis te versterken, door op meerdere plekken er eentje neer te zetten.

Google Wifi vanaf nu te koop

Google heeft bekendgemaakt dat Google Wifi vanaf nu te koop is in Nederland. Dit is een apparaat voor in huis waarmee je je wifi-verbinding kunt verstevigen. De Wifi heeft de vorm van een hoge puck en beschikt over een smalle led-rand. Deze rand kan verschillende dingen aangeven. Als de led-lamp wit is, dan is er niets aan de hand bijvoorbeeld. Verandert hij van kleur, dan is er ergens een probleem. Die led-strip is overigens in helderheid aan te passen, zodat je er midden in de nacht weinig last van zult hebben, bijvoorbeeld.

Het apparaat wordt geleverd met een smartphone-applicatie, waarmee je alles kunt instellen. Zo kun je inloggen met je Google-profiel en krijg je toegang tot allerlei handige dingen. Je bent in staat te checken welke apparaten op dit moment verbonden zijn en hoeveel data ze verbruiken en kunt ook bepalen wanneer een specifiek apparaat (of een groep apparaten) geen toegang tot het wifi-netwerk hebben. Handig voor wanneer je wil dat je kinderen gaan slapen, bijvoorbeeld. Zo zijn er nog enkele situaties te bedenken.

Google heeft Smarthome Magazine verzekert dat de mesh wifi-router geen data bijhoudt en doorstuurt over het gebruik en dat er ook geen advertenties tevoorschijn zullen komen wanneer je de Google Wifi gebruikt. Wel slaat het apparaat diagnostische gegevens op, die vervolgens worden doorgestuurd naar Google ter controle. Dit is nodig voor wanneer er iets fout gaat, zodat de technici van Google kunnen achterhalen wat er precies fout ging. Mocht je dat ook geen prettig idee vinden, dan ben je in staat deze functionaliteit uit te schakelen.

Prijs en beschikbaarheid

De Google Wifi is nu te koop in Nederland. Je kunt een pakket van drie stuks kopen voor een bedrag van 359 euro. Wil je slechts één exemplaar of wil je een extra wifi-router toevoegen, dan kost je dat 139 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.