Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Homey-smarthomehub werkt vanaf nu samen met slimme thermostaat Toon

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2017, 14:03 CategorieBediening

De Athom Homey-smarthomehub is vanaf nu compatibel met de slimme thermostaat van Eneco, Toon. Door de integratie kunnen gebruikers via de Homey inzicht krijgen in hun energieverbruik en onder meer de temperatuur instellen.

De Homey is een Nederlands product dat sinds eind vorig jaar in de schappen ligt. Het bolvormige apparaat doet dienst als een hub waarmee gekoppelde smart home-apparaten bediend kunnen worden. Zo kunnen onder meer de Philips Hue-lampen, produten van Fibaro en smart home-devices van KlikAanKlikUit met de hub gekoppeld worden.

Om Homey en Toon samen te gebruiken moeten gebruikers de applicatie van Toon op de smarthomehub installeren. Vervolgens is het mogelijk om de temperatuur op de Homey af te lezen, kun je de temperatuur via de hub instellen en kun je het verbruik van elektriciteit en gas van de software van Homey uitlezen. Daarnaast is het mogelijk de slimme thermostaat te gebruiken in Homey Flow, waardoor de thermostaat middels regels te koppelen is aan andere aan Homey gekoppelde smart home-apparaten.

Homey is waarschijnlijk niet het enige bedrijf dat integratie van Toon gaat aanbieden. Sinds deze week is namelijk de api (code voor ontwikkelaars) van de slimme thermostaat vrijgegeven en nu kunnen er dus meer partijen mee aan de slag. Het is nog niet bekend welke andere bedrijven hun producten of diensten in de toekomst aan Toon willen koppelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.