Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Ikea voegt volgend jaar slimme stekker toe aan assortiment

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2017, 11:40 CategorieVerlichting

Ikea heeft sinds kort een uitgebreid assortiment met slimme lampen, zowel gekleurde als witte varianten. Deze Trådfri-lampen kunnen bediend worden met een afstandsbediening of een app. Volgend jaar wordt het assortiment verder uitgebreid met een slimme stekker, die ook middels de app te bedienen is.

Ikea zet vol in op het smart home en zal de komende tijd zijn assortiment verder uitbreiden. Momenteel verkoopt het bedrijf de slimme rgb-lampen met E27-fitting alleen in combinatie met afstandsbediening maar daar komt volgend jaar verandering in. De rgb-lampen uit de Trådfri-serie zijn vanaf augustus volgend jaar ook los te koop met E14- en E27-fittingen.

Tegen het begin van de zomer moet er ook een slimme stekker in de Trådfri-serie verschijnen. Deze stekker werkt middels ZigBee en kan ook middels de Trådfri-app bediend worden. Hiermee wordt het mogelijk andere lampen in huis – die over een stekker beschikken – op afstand te bedienen en samen te laten werken met de Trådfri-lampen.

Daarnaast is vanaf deze maand, zoals eerder al aangekondigd, een update voor de app beschikbaar waarmee ondersteuning voor Amazon Alexa, Google Home en Apple HomeKit geïntroduceerd wordt. Hierdoor kun je de lampen middels de apps van de platformen en de gekoppelde spraakassistenten bedienen. Sinds afgelopen zomer zijn de slimme lampen van Ikea al compatibel met Philips Hue. Hierdoor kunnen ze samen, in één systeem, gebruikt worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.