Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Netgear breidt lijn van wifi-extenders uit met Nighthawk X4S

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2017, 10:56 CategorieThuisnetwerk

Netgear breidt zijn lijn van wifi-extenders uit met een nieuw mesh-model: de Nighthawk X4S Wall-Plug AC2200 Tri-band WiFi Range Extender met FastLane3 en Smart Roaming (EX7500). Deze moet voorzien in een verbeterd bereik en hogere snelheden op verbonden apparaten. Dankzij de FastLane3-technologie kun je gebruik maken van Nighthawk Mesh-functionaliteiten zoals dezelfde SSID en hetzelfde wachtwoord voor het volledige netwerk zonder vermindering van snelheid.

Nighthawk X4S maakt net als de Nighthawk X6S AC3000 Tri-band WiFi Range Extender (EX8000) gebruik van FastLane3-technologie waarmee elk bestaand wifi-netwerk verandert in een uitgebreid wifi-systeem, dode hoeken wegvallen en snelheid omhoog gaat. Deze technologie wordt ook gebruikt in de Orbi-serie en zorgt voor Tri-band wifi: een draadloze verbinding van extender naar router waardoor op smartphones, tablets en computers probleemloos kan worden gestreamed, gegamed en gebrowsed. De wifi is tot 100 procent sneller dan op traditionele dual-band wifi-extenders.

De Nighthawk-extender werkt op elk draadloos thuisnetwerk, en breidt de wifi-dekking uit met bijna 100 vierkante meter en is met één druk op de knop geïnstalleerd. De interne antenne zorgt voor bereik in alle hoeken en lost traagheidsproblemen op – ook op grote afstand van de router of bij fysieke versperringen. De Nighthawk X4S wifi-extender kan nog verder uitbreiden door meerdere exemplaren aan elkaar te koppelen. Met Smart Roaming heb je van je voordeur tot de achtertuin en van de zolder tot de kelder bereik op alle devices. Elk apparaat krijgt dankzij MU-MIMO en Smart Connect Intelligence de best mogelijke wifi-verbinding toegewezen.

De Nighthawk X4S past in elk stopcontact en valt daardoor niet op in de kamer. De LED-lichtjes op de voorkant geven aan op welke plek de extender het best kan worden geplaatst voor de beste wifi-dekking. Nighthawk Mesh-technologie zorgt ervoor dat Netgear-extenders de bestaande wifi met één druk op de knop sneller maken, zonder de router of gateway te vervangen.

De Netgear Nighthawk X4S Wall-Plug AC2200 Tri-band WiFi Range Extender (EX7500) is nu beschikbaar voor een adviesprijs van 129,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.