Netgear Orbi-satellieten aan elkaar te koppelen met 2.0 firmware-update

09 oktober 2017 1 Minuut 1 Reacties
Netgear-Orbi-RBK30

Bezitters van de Orbi, het Wifi-systeem van Netgear, kunnen met de nieuwe firmware update OS 2.0 nu meerdere satellieten aan elkaar koppelen. Tot op heden was het alleen mogelijk om de satellieten aan de router te koppelen. Door de update kan het bereik eenvoudig verhoogd worden met behoud van de snelheid. Alleen de router hoeft bedraad aangesloten te worden aan de modem, de satellieten hoeven alleen van stroom voorzien te worden waarna je ze met elkaar kunt verbinden.

Tot op heden kon de satelliet uitsluitend aan de router verbonden worden waardoor bij het toevoegen van een extra satelliet de router altijd in het midden van de opstelling moest staan. Dat is nu verleden tijd want de router kan niet alleen met een satelliet verbonden worden, maar de satellieten kunnen ook onderling verbinden. De firmware update voegt ondersteuning toe voor wat heet “Daisy Chain” waarbij de router en satelliet(en) een keten vormen die aan elkaar zijn verbonden door middel van een didigated backhaul. Door deze methodiek blijven de prestaties volgens de fabrikant constant en snel.

Door de 2.0 firmware update wordt het ook mogelijk om de verschillende modellen uit de Orbi-familie aan elkaar te koppelen. Zo werkt bijvoorbeeld de satelliet van de RBK30 samen met de router en satelliet van de RBK50.

De update wordt de komende dagen automatisch aangeboden, maar wie handmatig wil upgraden vindt de update op de website van de fabrikant.

Reacties (1)