Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Het nieuwste Alexa-apparaat van Amazon is een beveiligingscamera

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2017, 13:31 CategorieVeiligheid en beveiliging

Amazon heeft de Cloud Cam aangekondigd. Dit is een slimme beveiligingscamera van het bedrijf, voorzien van stemassistent Alexa. Het wordt een stand-alone product, maar kan ook gebruikt worden in combinatie met wat het bedrijf Amazon Key noemt.

Dit is de Cloud Cam met Alexa aan boord

Amazon heeft woensdagmiddag Nederlandse tijd een nieuwe dienst aangekondigd: Amazon Key. Met deze dienst is het mogelijk de postbode binnen te laten wanneer je niet thuis bent. Om dat te laten werken, presenteert het bedrijf ook de Cloud Cam. Deze camera werkt met een slim slot, en stelt Amazon in stelt te bepalen of de deur kan worden opengemaakt voor een postbode, of niet. Maar het product kan ook zelfstandig gebruikt worden, het volgende product van de online winkelketen met stemassistent Alexa aan boord.

De Cloud Cam van Amazon is in staat om video in 1080p op te nemen. Ook is er nachtvisie, kun je communiceren met iemand aan de andere kant van de deur (tweewegsaudio) en beschikt de camera over een brede kijkhoek. Gebruikers zijn in staat korte activiteitenclips te bekijken in de Amazon Cloud Cam App. Een losse camera kost je 119,99 dollar, terwijl een compleet pakket, met zo’n slim slot, je 249,99 dollar kost. Ook kun je twee Cloud Cams goedkoper kopen voor een bedrag van 199,99 dollar of drie stuks nog goedkoper voor 289,99 dollar.

De beveiligingscamera beschikt verder over bewegingsdetectie en kan dus automatisch een clip maken wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Ook krijg je daar als gebruiker een notificatie van. Ook is er computervisie aanwezig, die langzaam leert wat er bij het huis hoort. Zo krijg je in toekomst hopelijk geen notificaties meer wanneer de hond langsloopt, omdat de camera dan ‘weet’ dat die bij het huis hoort. Deze functie is nog niet helemaal uitgewerkt, maar zal mettertijd wel veel beter gaan functioneren, beloofd Amazon.

Prijs en beschikbaarheid

Voorlopig lijkt het erop dat de meer geavanceerdere eigenschappen alleen zijn weggelegd voor de abonnementshouders (van Amazon Prime). Wel krijgt iedereen toegang tot 24 uur materiaal terugkijken. Ook ondersteunt dat basispakket tot drie camera’s met bewegingsdetectors. De pakketten zien er als volgt uit (voor de Verenigde Staten, voorlopig komt de camera niet naar Nederland).

  • Basis (6.99 dollar per maand, 69 dollar per jaar), met zeven dagen aan clips terugkijken, tot drie camera’s
  • Verlengd (9.99 dollar per maand, 99 dollar per jaar) met veertien dagen aan clips terugkijken, tot vijf camera’s
  • Pro (19.99 dollar per maand, 199 dollar per jaar) met dertig dagen aan clips terugkijken, tot tien camera’s

Elk abonnement komt met Person Detection. De computervisie bepaalt dan of een mens in beeld te zien is of niet. Ook zijn er zones in te stellen waar de camera geen bewegingen hoeft te meten. Consumenten kunnen een abonnement voor drie dagen uitproberen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.