Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Samsung kondigt Bixby 2.0 aan, zes maanden na release van stemassistent

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2017, 9:39 CategorieBediening

Samsung heeft een nieuwe versie van stemassistent Bixby aangekondigd. Het is Bixby 2.0, die zes maanden na de lancering van versie één verschijnt. De persoonlijke assistent is nu meer geoptimaliseerd voor smarthomes en staat open voor third-party ontwikkelaars.

Bixby 2.0: dit moet je weten

Samsung heeft een nieuwe versie van stemassistent Bixby aangekondigd, genaamd Bixby 2.0. Dit keer ligt de nadruk niet op smartphones, maar op smarthomes. Met deze stap, aangekondigd tijdens de ontwikkelaarsconferentie in San Francisco, wil Samsung de persoonlijke assistent beter positioneren in de strijd om de assistent in het slimme huis, recht tegenover Amazon Alexa en Google Assistant. Deze nieuwe versie van de assistent zal beter kunnen omgaan met spraakopdrachten en kunnen voorspellen wat de gebruiker nodig heeft.

Bixby 2.0 moet dienen als een hub voor in je smarthome, waarschijnlijk in combinatie met SmartThings Cloud. Het maakt niet uit wat voor Internet of Things-apparaat je hebt staan (televisies, smartphones, koelkasten, speakers) de assistent moet erop kunnen functioneren of mee kunnen communiceren. Daarnaast kunnen third-party ontwikkelaars ook aan de slag met een software development kit, waardoor er dus extra onderdelen en programma’s voor geschreven kunnen worden waar Samsung misschien zelf niet aan zou denken.

Wanneer de nieuwe versie van de stemassistent precies gelanceerd wordt, is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.