Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Samsung gelooft in toekomst waarin hele huis verbonden is met internet

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2017, 13:00 CategorieSoftware en apps

Samsung gelooft heilig in het internet of things. Sterker nog, tijdens een evenement van de Wall Street Journal, vertelde een van de bazen van het Zuid-Koreaanse bedrijf, dat Samsung een toekomst voor zich ziet waarin het hele huis verbonden is met het internet.

Samsung en verbonden apparaten

David Eun, de voorzitter van Samsung Next, de investeringstak van het bedrijf, vertelde dat tijdens het evenement D.Live. “Samsung is heel erg gefocust op het internet of things,” begon hij. “We denken dat dit de derde golf kan zijn, waarin programmeerbare objecten in heel je huis te vinden zullen zijn.”

Om die ontwikkeling te versnellen, investeert het bedrijf actief in bepaalde ondernemingen die hier al druk mee bezig zijn. Denk daarbij aan de overname van SmartThings in 2014, dat nu het platform is voor alle IoT-apparaten van de Zuid-Koreaanse technologiereus. “Het internet of things blijft een interessant groeigebied voor ons,” aldus Eun.

Bixby en eigen hardware

Voor de Zuid-Koreaanse technologiereus is het internet of things hoe dan ook een interessante ontwikkeling. Waar concurrenten als Amazon en Google bestaande apparaten proberen te voorzien van hun slimme assistenten, heeft Samsung het voordeel eigen hardware te ontwikkelen. Zo kan het veel makkelijker een groot platform ontwikkelen dan de concurrentie.

Denk maar aan de eerder dit jaar aangekondigde Bixby-koelkast. Of wat te denken van een wasmachine die voorzien is van Bixby? Op die manier kan Samsung heel eenvoudig een groot netwerk bouwen binnen de huizen van consumenten, zonder significante nieuwe bedrijfstakken op te hoeven zetten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.