Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Eindelijk te koop: slimme robot Keecker voor al je mediabehoeften

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2017, 11:09 CategorieAlgemeen

In 2014 werd een geinig project gelanceerd op Kickstarter: Keecker. Deze robot haalde drie jaar geleden genoeg geld op om gemaakt te worden en is er nu ook echt. Het is een multimedia-systeem geworden dat veel kan: video’s en muziek afspelen, kan rondbewegen door je huis en zelfs als bewakingssysteem dienen.

Keecker: klein maar fijn

De robot is klein van stuk: 38,8 bij 37,8 bij 39,7 centimeter. Hij weegt daarnaast 12 kilogram en kan zelfstandig rondrijden. Een van de interessantste eigenschappen van het apparaat is dat het voorzien is van een projector die een helderheid van 1000 lumen biedt. Dat is genoeg om in een donkere omgeving een mooi schermformaat op je muur te projecteren. De resolutie bedraagt 1.280 bij 800 pixels. De projector kan 90 graden draaien, waarmee er ook op het plafond van een ruimte geprojecteerd kan worden.

Afgezien van die projector, is Keecker ook voorzien van een audiosysteem. Het gaat om Dolby Surround 4.1, waarbij er vier speakers en één subwoofer zijn ingebouwd. Keecker kan ook flink lang meegaan: als je de projector en speaker aan hebt staan, kan hij tot zes uur draaien. In andere situaties kan de robot langer mee: als je alleen audio afspeelt, bedraagt de batterijduur drie dagen en als hij zich in surveillance-modus bevindt, gaat hij wel zeven dagen mee. Zodra de batterij bijna leeg is, gaat het robotje automatisch terug naar zijn oplaadstation.

Beveiligingsmogelijkheden en sensoren

Omdat de robot ook gebruikt kan worden om het huis te beveiligen, is er een 360-graden camera ingebouwd. Het gaat om een 13-megapixel lens van Sony, die naar een app of browser beelden doorstuurt, zodat je de boel van een afstandje in de gaten kan houden. Er zijn ook allerhande sensoren ingebouwd, waaronder een 3D-camera, zodat de robot zijn weg door je huis kan vinden zonder overal tegenaan te botsen.

Keecker is dan ook voorzien van tal van andere sensoren: GPS, een kompas, een gyroscoop en een versnellingsmeter. Daarnaast zijn er nog een thermometer en een vochtmeter, evenals detectiemiddelen voor omgevingslicht en infraroodstraling.

Overige specificaties

De ingebouwde processor van Keecker is een Qualcomm Snapdragon 820. Die heeft een kloksnelheid van 2,2GHz en beschikt over 3 GB aan werkgeheugen. Verder is er 32 tot 160 GB aan opslaggeheugen. Keecker kost in de 32 GB-variant 1.790 euro. De 160 GB-versie gaat voor 1.990 euro over de toonbank.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.