Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Sony wil de Aibo-robothond terugbrengen, met stemassistent aan boord’

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2017, 9:30 CategorieAccessoires

De iconische Sony-gadget, de Aibo-robothond, komt mogelijk terug. Dit keer wordt de kekke accessoire dan voorzien van een stemassistent. De bedoeling is dat de robothond in 2018 moet terugkeren en dat je er net zoveel mee kunt als met een Amazon Echo, bijvoorbeeld.

Sony Aibo: de robothond uit 2006 keert mogelijk terug

De Sony Aibo is een robothond die ruim tien jaar geleden erg populair was onder gadgetliefhebbers. Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan is Sony voornemens het apparaat terug te brengen, en dat het volgend jaar al op de markt moet komen. Het grote verschil tussen toen en nu is dat er een stemassistent aan boord zou zitten en dat je de robothond zou kunnen gebruiken alsof het een Amazon Echo is. Daarnaast zou de hond alles kunnen doen wat het destijds ook al deed, maar nu wellicht met wat meer souplesse.

Destijds verkocht Sony zo’n honderdvijftigduizend stuks van de Aibo. De hond was redelijk populair, maar niet populair genoeg om een reorganisatie te overleven bij het Japanse bedrijf. In 2006 werd de stekker uit de productie getrokken en sindsdien zijn dergelijke robothonden niet vaak meer gespot. Sony heeft al een eigen slimme speaker aangekondigd. Maar dit product zou er nog wel eens voor kunnen zorgen dat mensen er nog eentje in huis halen of er juist aan beginnen. Verdere details zijn er op dit moment niet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.