Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De Sony Xperia Hello is een ontzettend dure versie van de Amazon Echo

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2017, 13:04 CategorieBediening

Sony heeft een nieuwe robotassistent klaargestoomd voor de Japanse markt, genaamd de Sony Xperia Hello. En hij mag wat kosten. De speaker beschikt over een scherm van 4,55-inch en heeft ook speciale ogen, waardoor communiceren wellicht gemakkelijker gaat.

Dit is de Sony Xperia Hello

Inwoners van Japan kunnen nu de Sony Xperia Hello in huis halen, een robotassistent die beschikt over een paar ogen en een scherm van 4,55-inch. De Hello draait op Android en reageert op stemcommando’s, bewegingen en gezichtsuitdrukkingen. Ook kan Hello foto’s maken, Skype-gesprekken laten voeren en checken hoe het met iemand gaat, of die nou binnen of buiten het huis is. Nieuws, verkeer, weer of afspraken: het maakt voor de robotassistent weinig uit. Als die je ergens mee kan helpen, dan zal die daar z’n best voor doen.

De kosten: 1.300 dollar. Dat is een flink bedrag. Zeker wanneer je de robot vergelijkt met een Echo van Amazon. De kernfunctionaliteiten komen grotendeels overeen, maar een Amazon Echo kost je ongeveer rond de 100 dollar (voor een kleiner of goedkoper model). Maar die assistenten kunnen niet zomaar spontaan gaan bewegen, waardoor je toch iets in huis haalt dat meer leeft dan zo’n statische speaker. Voorlopig wordt de robot Sony Xperia Hello alleen in Japan verkocht en is daar vanaf 18 november te koop.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.