Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Stemassistent Cortana kan verschillende producten in huis aansturen

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2017, 9:12 CategorieBediening

Stemassistent Cortana, ontwikkeld door Microsoft, is nu in staat verschillende slimme producten in je smarthome aan te sturen. De assistent wordt met elke laptop of pc geleverd waar Windows 10 op staat, dus dat is een grote stap vooruit voor smarthome-bezitters.

Cortana als middelpunt van je smarthome

Stemassistent Cortana is, vooral in de Verenigde Staten, een handige hulp voor alledaagse dingen. Ze kan je helpen dingen te onthouden, bijvoorbeeld, en kan worden gebruikt in combinatie met apps van Fitbit en meer. Maar als centraal punt voor de smarthome? Nee, dat kon tot dit weekend niet echt. Maar daar is nu verandering in gekomen. Microsoft heeft namelijk de Connected Home Tab toegevoegd aan de stemassistent binnen Windows 10. Daarvandaan is het mogelijk verschillende producten in huis aan te sturen.

Op moment van schrijven werkt de Tab met producten van Wink, Nest, SmartThings, Hue en Insteon. Dat Cortana nu ineens een dergelijke integratie gekregen heeft, is niet vreemd. De release van de Harman Kardon-speaker, met de stemassistent aan boord, lijkt eraan te komen (in de VS), aangezien onlangs naar buiten kwam dat die speaker binnenkort in de verkoop gaat voor 199 dollar. Dan heb je wel goede software nodig om de boel aan te sturen. Wanneer alle functies naar Nederland worden gebracht, is helaas nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.