Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Apple brengt Face ID naar volgende generatie HomePod’

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2017, 17:35 CategorieBediening

De eerste generatie van Apple’s HomePod speaker is nog niet te koop, maar er wordt nu al gesproken over een eventuele opvolger. De Japanse site Nikkei stelt dat Apple in 2019 een tweede generatie lanceert en dat het daarin de Face ID technologie zal integreren.

Face ID naar de HomePod

Nikkei citeert daarvoor David Ho, de baas van Inventec Appliances, een bedrijf dat de HomePod en ook Apple’s AirPods in elkaar zet. Ho stelt dat zijn bedrijf een nieuwe trend heeft geconstateerd in het speelveld van slimme speakers. Volgens hem bouwen bedrijven “functies als gezichts- en beeldherkenning” in.

Interessant is dat Inventec niet alleen voor Apple producten in elkaar zet, maar ook voor Sonos. Tegelijk stelt Nikkei op basis van analisten dat Ho vermoedelijk spreekt over “de volgende generatie van Apple’s HomePod.” Ondanks dat het bericht van Nikkei wellicht wat ver vooruit kijkt, is het niet voor het eerst dat we iets gehoord hebben over de komst van een camera naar de slimme speaker.

Vorig jaar mei was er nog het gerucht dat Apple een slimme speaker met videocamera voor “gezichtsherkenningstechnologie” zou lanceren. Toen die speaker tijdens de WWDC gepresenteerd werd, was de Face ID nergens te vinden. Dat wil niet zeggen dat de ontgrendelmethode er niet komt: Apple zou hem bijvoorbeeld ook naar de volgende generatie iPads brengen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.