Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Apple HomePod meerdere keren geannuleerd voor aankondiging’

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2017, 17:34 CategorieBediening

Voordat Apple zich waagde aan de Apple HomePod, gingen er wel heel wat ontwikkelingen aan vooraf, blijkt uit nieuwe informatie. Zo schijnt het project meerdere keren geannuleerd te zijn, voordat de slimme speaker uiteindelijk wel werd aangekondigd.

Apple HomePod was een rommelig project – gerucht

Bloomberg schrijft dat de Apple HomePod een rommelige geschiedenis heeft gehad. Aanvankelijk werd het project tot leven gebracht met als doel een hifi-speaker te maken. Dit was vijf jaar geleden alweer, met als doel de concurrentie aan te gaan met Bose, JBL en Harman Kardon. Dat enkele medewerkers binnen Apple zomaar aan een project beginnen is niet vreemd, zolang de dagelijkse dingen maar eerst worden gedaan. Het eerste prototype van de slimme speaker was zelfs meer dan negentig centimeter groot.

Dat is niet vreemd in de hifi-muziekwereld, waar grote speakers veelal in voorkomen. Pas twee jaar later werd het project aangenomen door de accessoireafdeling van Apple, waar het product ook zijn eerste codenaam kreeg: B238. De ingenieurs die verantwoordelijk waren voor het project werden verhuisd en kwamen in een kantoor dichtbij het hoofdkantoor in Cupertino te werken. Daar kreeg de Apple HomePod pas het idee van een slimme speaker aangemeten — dit was nog voordat Amazon besloot iets op de markt uit te brengen.

Amazon was Apple wel te snel af, weten we inmiddels allemaal, met de Amazon Echo-speaker. Apple werd er wel mee overrompeld. Medewerkers van het bedrijf maakten constant de grap dat iemand de plannen van Apple heeft gelekt naar Amazon, waarna ze een speaker kochten om te zien of er onderdelen in zaten die overeen zouden komen met de HomePod-onderdelen. Dit bleek niet het geval. Sterker nog: ze konden concluderen dat de speaker beschikte over een inferieure speakerkwaliteit. Zo kreeg de HomePod steeds meer vorm.

Twee jaar laten was iedereen overtuigd van de Amazon Echo en zijn mogelijkheden. Veel Apple-medewerkers schijnen teleurgesteld te zijn met de beperkte ambities van Apple. Je kunt de Apple HomePod gebruiken in combinatie met allerlei andere producten van Apple, maar niet met heel veel producten van andere fabrikanten (zoals wel kan met de Echo en de Google Home, die eind vorig jaar op de markt kwam). Ook is het zo dat de HomePod slechts een handjevol apps ondersteunt en niet compleet functioneert zonder gekoppelde iPhone.

Uiteindelijk zitten de medewerkers nu met het idee dat ze met een inferieur apparaat te maken hebben. Niet op het gebied van geluid (de geluidsweergave moet volgens Apple juist het beste zijn ooit op een slimme speaker), maar juist op alle andere gebieden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.