Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple HomePod stuurt veel opdrachten door naar gekoppeld iOS-apparaat

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2017, 10:01 CategorieBediening

De Apple HomePod zal vrijwel alle opdrachten die niets met muziek afspelen te maken hebben, doorsturen naar een gekoppelde iPhone of iPad. Dat blijkt uit informatie van onlangs gelekte firmware en documentatie voor ontwikkelaars.

Apple HomePod werkt niet geheel zelfstandig

Uit een recent gelekte firmware-update en ontwikkelaarsdocumentatie blijkt dat de Apple HomePod, de slimme speaker van Apple, opdrachten die via Siri binnenkomen door zal sturen naar een gekoppelde iPhone of iPad, mits die opdrachten niets met muziek afspelen te maken hebben. De speaker zal de opdracht niet negeren of zelf behandelen, maar dus uitbesteden. Denk bijvoorbeeld aan spraakopdrachten gerelateerd aan je contacten, lijsten, berichten of notities. Muziek afspelen lijkt het enige te zijn dat de HomePod zelf doet.

De Apple HomePod is de eerste slimme speaker van Apple, die in december in onder meer de Verenigde Staten te koop zal zijn voor 349 dollar. Aan boord van de speaker zit een Apple A8-chipset, evenals 1 GB aan werkgeheugen. Ook is Siri aanwezig in het product, maar dan een beperkte versie van de stemassistent. Dit keer kunnen we er dus alleen muziek mee afspelen. Uit eerdere lekken bleek eerder al dat de HomePod een klein scherm van 272 bij 340 pixels zal gaan krijgen. Mogelijk zal de HomePod in de toekomst zelf apps ondersteunen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.