Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple HomePod uitgesteld tot volgend jaar

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2017, 19:11 CategorieBediening

Apple wilde de HomePod komende maand op de markt brengen. Al eerder waren er geruchten dat er tekorten zouden zijn zodra de slimme speaker van Apple uitgebracht zou worden. Nu blijkt dat we het apparaat in december helemaal niet meer zullen zien verschijnen.

Apple heeft in een bericht laten weten dat het meer tijd nodig heeft om de speaker met spraakbesturing af te krijgen. De verwachting is nu dat de HomePod begin 2018 zal verschijnen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Een releasedatum voor Nederland is op dit moment nog niet bekend.

Apple HomePod gaat de strijd aan met Sonos, Google Home en Amazon Echo

De slimme speaker is voorzien van Siri, het spraakbesturingsprogramma van Apple. Het apparaat is voorzien van zes microfoons voor stembediening en muziek wordt afgespeeld via Apple Music. Apple HomeKit wordt ook ondersteund, waardoor het kan dienen als een persoonlijke assistent. Hierdoor kan de HomePod ook andere smart home-producten aansturen.

Apple wil met de HomePod dezelfde revolutie ontketenen voor muziek in huis als ze gedaan hebben met de iPod voor muziek onderweg. De slimme speaker moet gaan concurreren met de Amazon Echo en Google Home. Op het gebied van geluid wil Apple de strijd aangaan met de speakers van Sonos.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.