Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Devolo introduceert dLAN 1000 duo+: internet via elektriciteitsnetwerk

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2017, 12:21 CategorieThuisnetwerk

Devolo introduceert de dLAN 1000 duo+, een adapter met een snelheid van maar liefst 1.000 Mbps via het stroomnetwerk. De adapter beschikt verder over twee multimedia-ethernetpoorten voor slimme televisies, pc’s, laptops, gameconsoles en netwerkprinters.

Dit is de Devolo DLAN 1000 duo+

Devolo, fabrikant van communicatie-apparaten, heeft de dLAN 1000 duo+ geïntroduceerd. Dit is een adapter met een snelheid van 1.000 Mbps via het stroomnetwerk. De adapter beschikt verder over twee multimedia-ethernetpoorten voor slimme televisies, pc’s, laptops, gameconsoles en netwerkprinters. En omdat er ook een stekkerdoos aanwezig is op het apparaat, lever je niet direct een stopcontact in wanneer je de dLAN 1000 duo+ hebt geïnstalleerd, waarna je overal in huis een betere internetverbinding moet hebben.

De Devolo range+-technologie maakt een hogere overdrachtssnelheid mogelijk dan traditionele Powerline-adapters. Ook zorgt de technologie voor een bereik van maximaal vierhonderd meter via het elektriciteitsnetwerk. Het ingebouwde stopcontact zorgt er niet alleen voor dat er geen enkel stopcontact in huis verloren gaat, maar ook dat het signaal via het elektriciteitsnetwerk verder verbetert. De adapter filtert automatisch storingssignalen uit het elektriciteitsnetwerk, en dat moet de gegevensoverdracht ook ten goede komen.

Prijzen en beschikbaarheid

De dLAN 1000 duo+ is in de winkel en online verkrijgbaar. Een losse adapter om een netwerk mee uit te breiden kost 54,90 euro. Een praktische Starter Kit, bestaande uit twee dLAN 1000 duo+-adapters voor het opbouwen van een Powerline-netwerk, is verkrijgbaar voor 99,90 euro (vrijblijvende adviesprijzen, inclusief btw).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.