Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Home kan ook dienstdoen als dure intercom

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2017, 22:24 CategorieBediening

Google rolt in een aantal Engelstalige landen nu een update uit naar de slimme speaker Google Home. Daarmee kunnen de speakers gebruikt worden als een intercom.

Audioboodschappen

Daarmee geeft Google bezitters van een Google Home nu een reden om meerdere apparaten te kopen. Zet er in elke kamer één, en er kan onderling contact worden gelegd. Via de Google Assistant, die ook op Android-smartphones kan worden geïnstalleerd, kunnen audioboodschappen worden verstuurd. Is het eten klaar? Dan kan dat op alle Home-speakers gelijktijdig worden afgespeeld. Met de stem van de kok, of met een leuk belletje.

Uitzending

Er kunnen natuurlijk ook andere dingen worden ‘uitgezonden’ naar verbonden Google Home-speakers in huis. Net als bij een normale intercom kan er onderling van speaker naar speaker worden ‘gebeld’, en met meerdere speakers tegelijk.

Commando’s

De update bevat een aantal standaardcommando’s voor boodschappen die nogal eens in huis worden uitgewisseld. De opzet is zo dat ook buitenshuis deze boodschappen naar de speakers kunnen worden gestuurd, via een smartphone met de Google Assistant.

Om de nieuwe mogelijkheid te starten, hoef je alleen maar tegen de speaker te zeggen: ‘OK Google, broadcast’ gevolgd door de aankondiging. Vervolgens zullen alle verbonden speakers die boodschap gaan vertellen.

De update rolt nu uit naar Google Home-speakers in Amerika, Australië, Canada en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland is de Google Home nog niet te koop. Wil je meer weten over Google Home, kijk dan hier.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.