Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Home ondersteunt slimme huishoudelijke apparaten

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2017, 9:11 CategorieBediening

Het is voor eigenaars van Google Home mogelijk een aantal huishoudelijke apparaten aan te sturen, zonder de benodigde applicatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om wasmachines, drogers, robotstofzuigers, vaatwassers en nog veel meer.

Google Home en huishoudelijke apparaten

Google heeft een update uitgebracht voor de applicatie van de Google Home-speaker, die ervoor zorgt dat er een groot aantal huishoudelijke apparaten aangestuurd kan worden in je smarthome. Je kunt dat doen met een specifieke app, maar dus ook vanuit de app van Home. Het gaat dan bijvoorbeeld om wasmachines, drogers, robotstofzuigers en vaatwassers. Daarnaast lijkt het erop dat Google binnenkort meer opties toevoegt wat de mogelijkheden van slimme lampen en verlichting betreft, zoals het beheren van scenes.

Er is namelijk een nieuwe sectie gespot in de Google Home-app, namelijk Control Scenes. Je kunt hier aangeven of je wil dat Home of de Google Assistant een bepaalde scene in- of uitschakelt. De vraag is nog echter waar je die scenes precies moet instellen. Wellicht haalt de app de informatie uit andere apps, waardoor je dus toch nog afhankelijk bent van de specifieke apps die fabrikanten leveren. Er is al een bepaalde ondersteuning voor het aansturen van verlichting, maar het ziet er nu naar uit dat die mogelijkheden worden uitgebreid.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.