Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Honeywell kondigt doe-het-zelfbeveiligingssysteem aan voor smarthomes

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2017, 14:27 CategorieVeiligheid en beveiliging

Honeywell heeft een doe-het-zelfbeveiligingssysteem aangekondigd voor smarthomes. De kern van dit systeem is een camera. Dit apparaat kan je op de hoogte houden van wat er in je huis gebeurt, door constant verbinding te maken met allerlei sensoren.

Doe-het-zelfbeveiligingssysteem van Honeywell

Honeywell heeft het Smart Home Security System aangekondigd, een doe-het-zelfbeveiligingssysteem voor smarthomes. Het basisstation lijkt een beetje op een Amazon Echo met een camera aan boord, dat kan communiceren met allerlei sensoren in huis. Mocht er dan in huis wat gebeuren, dan ziet het systeem dat en kan er een notificatie worden verstuurd. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je raam nog openstaat, terwijl je net van huis weg bent. Het moet meer dan een beveiligingssysteem worden, ondanks de ‘security’ in de naam.

Voor nu is het systeem nog best basaal, maar Honeywell zal in de toekomst de functies ongetwijfeld gaan uitbreiden. De verwachting is dat dit gebeurt met dingen die je dagelijks zou kunnen gebruiken, zodat het systeem ook meerwaarde krijgt — los van de beveiligingsmogelijkheden. Het basispakket bevat twee sensoren (een infraroodbewegingsdetector en een sensor voor open deuren of ramen) en een sleutelhanger voor het uitschakelen van het alarm. Die kosten respectievelijk 50, 40 en 30 dollar.

Die kosten komen bovenop de prijs voor de camera, van 400 dollar. Die camera kan niet alleen bewegingen registreren, ook kan die mensen herkennen. Verder is er een lampje aan de onderkant en een behoorlijke speaker, die in staat zou zijn 90 dB uit te zenden. Er is ook ondersteuning voor Alexa, waardoor je dus andere apparaten in huis ermee kunt aansturen en vragen kunt stellen. Verder kun je instellen welke gebieden wel of niet het alarm hoeven te triggeren. Ook kan de camera later mogelijk gezichten herkennen.

Dat soort functies kosten vaak wel geld en op moment van schrijven is het nog niet duidelijk of Honeywell daar geld voor gaat vragen. Er is ook ondersteuning voor de bestaande camera’s voor het merk, maar in de toekomst komen er meer camera’s en andere sensoren uit die met de hub kunnen communiceren (zoals een buitencamera). Verder lijkt het er niet op dat Honeywell mensen extra geld gaat vragen voor een compleet beveiligingsteam dat je kunt bellen, aangezien het er vooralsnog niet op lijkt dat het bedrijf zo’n team gaat opzetten.

Het systeem wordt via Indiegogo aangeboden, omdat Honeywell wil luisteren naar de klanten en waar nodig het product kan verbeteren. Ergens volgend jaar moet het product op de markt verschijnen, in de vorm van een starterskit. Voor 500 dollar haal je de hub, de twee sensoren en de sleutelhanger in huis. In de toekomst zal het systeem ook dingen als Amazon, Google, IFTTT en Apple HomeKit gaan ondersteunen, laat het bedrijf weten. Wanneer dit systeem naar Nederland komt, is helaas nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.