IFTTT-ondersteuning voor Roomba, TaHoma, Somfy en meer

21 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
IFTTT

IFTTT-ondersteuning is uitgebreid. Apparaten als de iRobot Roomba, het TaHoma smart home-systeem en de slimme thermostaat van Somfy worden nu ook ondersteund.

IFTTT staat voor If This Then That en is een applicatie dat ondersteuning biedt voor het automatiseren van bepaalde processen. Je kunt jouw slimme apparaten zo instellen dat, wanneer er een bepaalde actie plaatsvindt, er automatisch een bepaalde reactie wordt gegeven.

Op de website van IFTTT zijn Applets te vinden. Dit zijn in feite recepten die bepaalde acties een vervolg kunnen geven. Handig voor smartphone-applicaties en social media, maar IFTTT komt pas helemaal tot zijn recht op het gebied van smart home-producten. Vertel Google Assistant dat je gaat slapen (actie) en de slimme verlichting gaat automatisch uit (reactie) of laat de Philips Hue-lampen automatisch knipperen wanneer er koolmonoxide in huis wordt gedetecteerd. Dankzij IFTTT laat je jouw smart home-producten beter met elkaar samenwerken.

IFTTT-ondersteuning uitgebreid voor Roomba en meer

Vandaag is bekend geworden dat er nieuwe apparaten zijn toegevoegd met IFTTT-ondersteuning in combinatie met Google Assistant en andere slimme apparaten. Zo wordt de robotstofzuiger iRobot Roomba nu ondersteund. Via IFTTT kun je starten, pauzeren, stoppen of de Roomba terug naar de dock sturen. Wanneer de Roomba klaar is kun je ook een andere actie starten. Ook de Somfy Connected Thermostat (slimme thermostaat), de Somfy TaHoma (compleet smart home-systeem), de SwitchBot, BOND, sREMO, iO.e en digitalSTROM zijn nu voorzien van IFTTT-ondersteuning.

Reacties (0)