Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Jim Beam bedenkt een innovatieve manier om whiskey in te schenken

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2017, 15:52 CategorieAlgemeen

Hou je wel eens van een glaasje whiskey? Dan heeft Jim Beam een geinig nieuw product. De distillateur van een van de best verkopende bourbons wereldwijd heeft een ‘slimme’ inschenker gepresenteerd. Het gaat om de Jim, die je niks vertelt over het weer of alarmklokken kan zetten, maar wel whiskey kan schenken.

De Jim Beam inschenker

De Jim heeft maar één functie en dat is het inschenken van sterke drank. Er zit volgens de video waarmee de fabrikant het product heeft onthuld stembesturing in. Als je erom vraagt, wordt er automatisch whiskey ingeschonken. Je krijgt verder geen contextuele response van het apparaat, maar vooraf opgenomen opnames van de stem van Fred Noe – hij is een van de meesterdistilleerders van Jim Beam.

Mocht je nu denken dat de inschenker een vroege 1-aprilgrap is, kunnen we je geruststellen. Het apparaat is daadwerkelijk op het internet te koop en wordt voor 34,90 dollar verkocht op de site van de fabrikant. Beloofd wordt dat de leveringen voor de feestdagen plaatsvinden, al is de voorraad op dit moment uitverkocht.

Interessant is dat de Jim gebruik maakt van een geïntegreerde 3G-dienst om stemherkenning mogelijk te maken. Die werkt niet altijd: zes maanden na aankoop verloopt de dienst en is het geen slimme inschenker meer.

Mocht je het apparaat aanschaffen, zal je een fles whiskey los erbij moeten kopen.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.