Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

LG komt met smart home ecosysteem voor huis van de toekomst

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2017, 11:34 CategorieAlgemeen

Iedereen ziet wel het potentieel van een smart home. Samsung is bijvoorbeeld van plan om zijn Bixby-assistent te verbinden met alle witgoed die het op de markt heeft en zo een groot overkoepelend systeem te maken. LG heeft vandaag bekend gemaakt dat het die lijn ook gaat volgen en een beeld geschetst van het huis van de toekomst.

LG en een smart home

LG Electronics heeft besloten haar smart home-aanbod beschikbaar te maken voor de commerciële dienstensector. Dat wordt in de praktijk meteen toegepast: het bedrijf voorziet een compleet appartementencomplex in Seoul van alle LG-apparaten en technieken. Dat complex zal straks bestaan uit vijf gebouwen met veertig verdiepingen en wordt begin 2021 geopend.

De plannen laten zien wat LG precies van plan is met zijn slimme apparatuur. Koelkasten, wasmachines, drogers, airconditioners, vaatwassers en zelfs de LG Styler worden allemaal in de huizen geïnstalleerd. Daarnaast krijgen bewoners de mogelijkheid om nog meer slimme producten van LG in huis te plaatsen, waaronder robotstofzuigers, luchtreinigers en LG ThinQ Hub-speakers.

De gedachte is dat er op die manier een netwerk ontstaat van slimme apparaten die allemaal van een afstandje te bedienen zijn. Dankzij de LG ThinQ Hub-speakers is er spraakbesturing mogelijk, maar een smartphone-app maakt het ook mogelijk om de apparatuur vanuit een andere locatie of zonder je stem te bedienen. Interessant is ook dat het systeem werkt met apparatuur van andere fabrikanten, om een zo compleet mogelijk ecosysteem te maken.

Het lijkt erop dat het ‘huis van de toekomst’ van Chriet Titulear op zekere manier werkelijkheid zal worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.