Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Lifx biedt voortaan ook HomeKit-ondersteuning bij light strip

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2017, 14:27 CategorieVerlichting

Lifx heeft een nieuwe versie van de Lifx Z light strip starter kit uitgebracht. Daarin zit een belangrijke update: het ondersteunt nu ook Apple’s HomeKit. Daarmee is de volgende smarthomehub toegevoegd aan het ecosysteem, want er is ook al ondersteuning ingebouwd voor Amazon Alexa en de Google Assistant.

Lifx komt ook met upgrade

Mocht je al een kit in huis hebben, hoef je je geen zorgen te maken. Lifx brengt namelijk ook een speciale 49,99 euro kostende controller-upgrade uit, die je aan kan schaffen en toe kan voegen aan je setup. Op die manier is het ook voor mensen die de lichtstrip al in bezit hebben mogelijk om Homekit-ondersteuning in te bouwen.

De strips hebben geen centrale hub nodig, maar worden direct via de wifi aan je apparaat gekoppeld. Ze ondersteunen tot 16 miljoen verschillende kleuren en kunnen die op acht afzonderlijke zones weergeven. Zo kan je dus voor verschillende lichtkleuren op verschillende gebieden kiezen.

Er is ook ondersteuning ingebouwd voor andere lichtsystemen van het bedrijf. Dat maakte ook al de Tile en de Beam, twee andere vormen van lichtversieringen in huis. Zo is het mogelijk om op sfeervolle wijze je huis te verlichten en creatief te spelen met verschillende kleuren. De Lifx Z Starter Kit met HomeKit-ondersteuning kost 89.99 euro, ruwweg 10 euro meer dan de oudere versie zonder HomeKit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.